You are currently viewing SUP újdonságok 2021-ben a Red Paddle Co-nál

SUP újdonságok 2021-ben a Red Paddle Co-nál

A Red Paddle Co 2021-es SUP-jairól ez a három jellemző jut eszünkbe legelőször:

áramvonalas, ergonomikus, stílusos

Úgy gondoljuk – és valószínűleg  egyetértenek velünk azok is, akik eveztek már valaha Red Paddle  deszkával, – hogy az eddig eltelt 12 évben a Red modelljei minden évben csúcs szuperek voltak, a legmagasabb minőséget képviselték a felfújható SUP-ok piacán és a világ minden táján nagy népszerűségnek örvendtek.

Ha Red Paddle deszka tulajdonos vagy, méltán lehetsz büszke rá!

Nem gondoltuk, hogy ezt még tovább lehet fokozni, de az új 2021-es széria még rátett egy lapáttal az előzőekre, legalábbis ami a technológiát, kényelmi funkciókat és megjelenést illeti (bár ez utóbbi belátjuk, ízlés kérdése is). 2021-re a Red stand up paddle deszkák olyan prémium tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek páratlan evezési élményt nyújtanak. A legújabb kollekció kívánatosabb, mint bármely eddigi kiadás!

Az alábbiakban összefoglaljuk a legérdekesebb 2021-es Red Paddle Co újdonságokat.

V-deszkatest – minden eddiginél jobban siklik

A Red Paddle Co nevéhez fűződik a vadontaúj vívmány, a „V” formájú hajó-, illetve ebben az esetben deszkatest, amit eddig felfújható SUP-ok esetében még nem tapasztalhattunk. Mondanunk sem kell, hogy ezt az új innovációt, amit csak a merevfalú deszkáknál ismerhettünk, többéves kutatás, tervezés előzte meg. A V-formájú test ( angolul „V-Hull”) megtöri a víz felületi feszültségét, így a deszka sokkal jobban siklik, könnyedén és nagyobb sebességgel szeli át a vizet, mint egy „lapos” aljú deszka. További bónusz: a felület konkáv orra több helyet biztosít a hevederek alatt a magunkkal vitt felszereléseknek.
Ezzel az újítással a Voyager túra SUP-oknál találkozhatunk 2021-től.

Speed tail – még gyorsabbra tervezték

Az új Sport modellek a vadonatúj hátsó kialakításukkal (speed tail) az eddiginél még dinamikusabb teljesítményt nyújtanak. A far gumírozott széle könnyebben elvezeti a vizet a deszkától, így az tisztán átvágja a vizet, ezáltal gyorsabban és könnyedebben tudsz haladni.

Iker szkegek (twin fin/iFin)

Az elmúlt évek újdonságával, a szuper kicsire csomagolható, ultakönnyű Compact deszkákkal evezhettünk már két uszonnyal, ami meglepően jól teljesített. Feltehetően ez a tapasztalat adta az ihletet, hogy a Voyager modellek beszerelhető egy nagy szkegjét, két kisebb, de szintén behelyezhetőre, valemint a Ride modellek beépített három kis szkegjét ugyanolyanra, csak két darabra cseréljék. A három uszonyos megoldáshoz képest a Ride deszkák gyorsabbak és iránytartóbbak lettek. Nem utolsó sorban könnyebben elcsomagolhatók a zsákjukban.  A Voyager deszkák iker uszonyai jobb nyomkövetést és siklást biztosítanak, valamint sekélyebb vizeket könnyebben felfedezhetünk a kisebb méretű uszonyokkal.

Csomagrögzítés lapos hevederekkel

A piacon lévő valamennyi felfújható SUP „X” formában futó csomagrögzítő gumikötelekkel rendelkezik, amivel valljuk be, egy vizespalackot nehézkesen tudunk rögzíteni. Valamennyi 2021-es Red deszka párhuzamosan futó, széles, lapos, önzáró gumipántokkal rendelkezik, amivel biztonsággal rögzíthető a csomagunk.

Titan-pumpa II.

A Titan-pumpa első kiadása is már verhetetlen volt a piacon. Játszi könnyedséggel és sokkal gyorsabban pumpáltam fel a deszkámat, mint kompresszorral. A második, legújabb kiadással valószínű személyes rekordot dönthetek, ami a gyorsaságot illeti, az új kényelmi funkciókat nem is említve! A legjobb az új pumpában, hogy az újra tervezésnek köszönhetően 30 %-kal kisebb helyet foglal el, ami könnyebbé teszi a csomagolást. A Titan II. újdonságai közé tartozik a kamra elzárószelepének integrált kapcsolója, egy újratervezett légdoboz, valamint a szivattyúhoz való rögzítésre szolgáló kétvégű bajonett tömlő, ami azért is előnyös, mert megelőzhetjük a menet sérülését.

Új dizájn, időtálló külső

A Red Paddle Co modellek ikonikus küllemét 2021-re frissítették, a termékek korhű megjelenést kaptak. Elmondható, hogy mint márka, sosem csak a divatot, a legújabb trendeket követték, inkább a klasszikus mintákra törekednek, amelyek kiállják az idő próbáját. A minket körülvevő világból nyerik az ihletet, hogy a SUP deszkák tükrözzék a környezetüket.

5 év garancia

2020-tól kezdődően minden modellre 5 év garancia jár, amennyiben a deszkát regisztráljuk a Red adatbázisába. Az iparág szabványos 12 hónapos garanciához képest az ajánlat verhetetlen – egy további ok, amiért a Red Paddle Co a világ első számú felfújható SUP márkája.

Környezettudatos törekvések

Ez nem csupán egy divatos, hangzatos kijelentés! A Red Paddle mindent megtesz azért, hogy védje a természetet és bolygónkat. Gyártó egységük mára szinte 100 %-ban hulladékmentes, karton csomagolásuk 100 %-ban újrahasznosítható, amennyire lehet csökkentik a ragasztók és színezőanyagok használatát, törkednek a szétszerelhetőségre és tiszta anyagok alkalmazására. Minden deszka tervezésénél elsődleges szempont, hogy tartós legyen. Az MSL technológia révén, világszerte a garanciális esetek mértéke 0,5 % alá esik. Átlagosan 72 órába telik minden egyes Red Paddle Co stand up paddle deszka elkészítése.

Egyes 2021-es Red Paddle Co modellek december elejétől elérhetők a webshopunkban, 2021. áprilisától pedig tesztelhetők a SUP Center Balaton tihanyi kölcsönzőjében!

Fotók: Red Paddle Co.