Kölcsönző – Stand Up Paddle bérlés

A SUP Center Balaton a Club Tihany Üdülőfalu strandján található. (A helyszínről info a kapcsolat menüben található).

A SUP kölcsönző a piac vezető, prémium minőségű, felfújható Red Paddle Co stand up paddle deszkáit kínálja. Jelenleg a Red SUP-ok a legstarpabíróbbak és a legmagasabb minőséget képviselik a piacon. A SUP felszereléseinket minden évben frissítjük. Összesen 40 darab Red SUP deszka és evező bérelhető, így csapatépítő programokat is tudunk vállalni. Céges rendezvényekre a strandunk kiválóan alkalmas.

A SUP felszerelések a helyszínen kölcsönözhetők, a bérleti díj óránként 5.000.- Ft (27% Áfával együtt).
A kölcsönző a főidényben minden nap 9-től 18 óráig van nyitva.
A stand up paddle deszkák az időjárás függvényében használhatók.

Különböző méretű deszkák és evezők között lehet választani a testi adottságoknak és egyéb igényeknek megfelelően. A SUP boardok számos változatban és méretben kölcsönözhetők, attól függően, hogy mire és milyen viszonyok között használják.
Aktív szabadidő töltésre, part menti kiránduláshoz elsősorban az ’all round’ fajta a praktikus választás, amely a család minden tagjának megfelelő. A race illetve túra felszerelések a nagyobb utak, illetve maximális sebesség elérésére lettek tervezve.

A SUP Center Balaton az alábbi, legalább 15 különböző fajtájú, legújabb évjáratú RED Paddle Co stand up paddle deszkáit kínálja kölcsönzésre:

SUP kölcsönző Tihany

SUP deszka (board)

A stand up paddle deszkák hossza kb. 2,5 és 4-5 m közötti, szélességük 55 cm – 90 cm közöttire tehető, a méretük 110 és 360 liter között mozog. A teherbírásuk modelltől függően 120 – 280 kg. Ahogy ezek az adatok is mutatják, sokféle méretű, sőt fajtájú és formájú deszka található különböző anyagból manapság a piacon, holott valamennyi első látásra a hullámszörfösök “longboardjára” hasonlít. Sokféle tényező határozza meg a deszkaválasztást: tudásszint, testméret, vízfelület (síkvíz, hullámos, tenger, tó), stb. A deszka kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy mire is szeretnénk használni: belvizeken túrázni, nagy hullámokat meglovagolni, maximális sebességet, teljesítményt elérni, különböző manővereket tanulni…stb. A deszkákon nemcsak állva, hanem ugyanolyan jól ülve, sőt térdelve is lehet evezni, így akár különböző izomcsoportokat dolgoztathatunk meg!

SUP evező (paddle)

A stand up paddle boardokhoz elengedhetetlen az evező, ami lényegében a szörfös természetes meghosszabbítása. Az evező segít a haladásban, a fordulásban és az egyensúly megtartásában. Az evezők könnyűek, strapabíróak, hosszuk általában állítható a szörfös méretéhez igazodva. Vannak állítható evezők: a kisebbek 145-175 cm, a nagyobb méretűek 190-215 cm között állíthatók. Léteznek fix méretű evezők,amelyek a vásárlás után méretre szabhatók. Ideális esetben az evezőnek 20-30 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a szörfösnek, így érhetjük el a legnagyobb sebességet.  Az evező lapát méretének kiválasztása is fontos lehet. Minél nagyobb az evező lapát mérete, annál gyorsabb a haladás, persze nagyobb erőkifejtéssel is kell számolni. Más a helyzet, ha hullámot szeretnénk meglovagolni, ekkor ugyanis rövidebb evező méretet és kisebb evező lapátot érdemes választani! Anyaguk lehet alumínium, üvegszál, fa, vagy karbon, mely utóbbi ugyan a könnyebb és strapabíróbb fajta, viszont ez a drágább verzió. Milyen SUP evezőt válasszunk?

Felfújható SUP deszka (iSUP)

Kiváló minőség, könnyű kezelhetőség. A hagyományos deszkák egyik alternatívája. A deszkák felfújható változatán (iSUP vagy Air SUP) rendkívül kényelmes az evezés. Ez a board elsősorban azok számára előnyös, akik sokat utaznak, vagy nem tudnak kellőképpen tárolni egy ekkora felszerelést. A deszka egy hozzá tartozó speciális pumpával fújható fel percek alatt, időt és energiát spórolva. Használton kívül a zsákjában tartható, egyszerűen – például tetőcsomagtartó nélkül – szállítható, nincs szükség extra tárolóhelyekre. A minőség megegyezik a hagyományos deszkáéval, viszont sokkal könnyebb, kevésbé sérülékeny, egyszerűen mobilizálható. SUP bérlés kölcsönző áprilistól október végéig nyitva tart.