• Magyar
  • német
  • angol

Kölcsönző – Stand Up Paddle bérlés

A SUP bérlés kölcsönző, azaz a SUP Center, a Balatonon, a Club Tihany Üdülőfalu strandján található. (bővebb info a kapcsolat menüben)

A felszerelések a helyszínen kölcsönözhetők, a bérleti díj óránként 3.600.- Ft-tól (27% Áfával együtt).
A kölcsönző a főidényben minden nap 9-től 18 óráig van nyitva.
A stand up paddle deszkák az időjárás függvényében használhatók.
Céges rendezvényekre a strandunk kiválóan alkalmas.

Különböző méretű deszkák és evezők között lehet választani a testi adottságoknak és egyéb igényeknek megfelelően. A SUP boardok számos változatban és méretben kölcsönözhetők, attól függően, hogy mire és milyen viszonyok között használják.
Aktív szabadidő töltésre, part menti kiránduláshoz elsősorban az ’all round’ faja a praktikus választás, amely a család minden tagjának megfelelő. A race illetve túra felszerelések a nagyobb utak, illetve maximális sebesség elérésére lettek tervezve.

A SUP Center Balaton az alábbi, legalább 15 különböző fajtájú, legújabb évjáratú RED Paddle Co. stand up paddle deszkáit kínálja kölcsönzésre:

Red Paddle Co. termékcsalád
Red Dragon SUP (4 fős)
Red XL Ride (10 főig)

Deszka (Board)

A stand up paddle deszkák hossza kb. 2,5 és 4-5 m közötti, szélességük 55 cm – 90 cm közöttire tehető, a méretük 110 és 360 liter között mozog. A teherbírásuk modelltől függően 120 – 280 kg. Ahogy ezek az adatok is mutatják, sokféle méretű, sőt fajtájú és formájú deszka található különböző anyagból manapság a piacon, holott valamennyi első látásra a hullámszörfösök “longboardjára” hasonlít. Sokféle tényező határozza meg a deszkaválasztást: tudásszint, testméret, vízfelület (síkvíz, hullámos, tenger, tó), stb. A deszka kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy mire is szeretnénk használni: belvizeken túrázni, nagy hullámokat meglovagolni, maximális sebességet, teljesítményt elérni, különböző manővereket tanulni…stb. A deszkákon nemcsak állva, hanem ugyanolyan jól ülve, sőt térdelve is lehet evezni, így akár különböző izomcsoportokat dolgoztathatunk meg!

Evező (Paddle)

A stand up paddle boardokhoz elengedhetetlen az evező, ami lényegében a szörfös természetes meghosszabbítása. Az evező segít a haladásban, a fordulásban és az egyensúly megtartásában. Az evezők könnyűek, strapabíróak, hosszuk általában állítható a szörfös méretéhez igazodva. Vannak állítható evezők: a kisebbek 145-175 cm, a nagyobb méretűek 190-215 cm között állíthatók. Léteznek fix méretű evezők,amelyek a vásárlás után méretre szabhatók. Ideális esetben az evezőnek 20-30 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a szörfösnek, így érhetjük el a legnagyobb sebességet.  Az evező lapát méretének kiválasztása is fontos lehet. Minél nagyobb az evező lapát mérete, annál gyorsabb a haladás, persze nagyobb erőkifejtéssel is kell számolni. Más a helyzet, ha hullámot szeretnénk meglovagolni, ekkor ugyanis rövidebb evező méretet és kisebb evező lapátot érdemes választani! Anyaguk lehet alumínium, üvegszál, fa, vagy karbon, mely utóbbi ugyan a könnyebb és strapabíróbb fajta, viszont ez a drágább verzió. Milyen SUP evezőt válasszunk?

Felfújható deszka (iSUP)

Kiváló minőség, könnyű kezelhetőség. A hagyományos deszkák egyik alternatívája. A deszkák felfújható változatán (iSUP vagy Air SUP) rendkívül kényelmes az evezés. Ez a board elsősorban azok számára előnyös, akik sokat utaznak, vagy nem tudnak kellőképpen tárolni egy ekkora felszerelést. A deszka egy hozzá tartozó speciális pumpával fújható fel percek alatt, időt és energiát spórolva. Használton kívül a zsákjában tartható, egyszerűen – például tetőcsomagtartó nélkül – szállítható, nincs szükség extra tárolóhelyekre. A minőség megegyezik a hagyományos deszkáéval, viszont sokkal könnyebb, kevésbé sérülékeny, egyszerűen mobilizálható. SUP bérlés kölcsönző áprilistól október végéig nyitva tart.

Close Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!