Red Paddle Co. – felfújható deszkák

A Red Paddle Co. 2008 óta kizárólag felfújható stand up paddle deszkák gyártásával foglalkozik, amiket Air SUP, vagy iSUP néven forgalmaznak, az angol inflatable rövidítésére utalva.

Blog bejegyzés: Hét ok, amiért a felfújható SUP a legjobb

A RED filozófiája felfújható deszkák létrehozása, melyek kompromisszum nélküliek: a RED iSUP deszkái legalább annyira jók, mint a hagyományos fajtájúak.

Miért a válasszuk a RED-et?


Jogos a kérdés, hisz nagyon sok hagyományos deszka létezik a piacon és a gyártók többsége megalkotta termékei felfújható változatát is.
Kaphatók a RED-nél olcsóbb árfekvésű boardok is, azonban érdemes az ár mellett a minőséget és a teljesítményt is mérlegelni: az autókhoz hasonlóan nem mindegy, hogy egy Trabantba, vagy egy Audiba szállunk be.

Mennyit bír ki egy RED Paddle SUP deszka? Saját magunk teszteltük le, a videóért klikkelj ide!

A RED egy minőségi termék, prémium kategória, az alábbi előnyökkel:


– merevség, szilárdság


Merevségük vetekszik a hagyományos deszkákéval, nem hajlanak be még a legnehezebb súlyú használó alatt sem: egy szabadalmazott, „Drop Stitch” technológia alapján készül, vagyis még több belső varrást használva, mint más felfújható deszkák. A deszkák oldalába helyezhető merevítő „latniknak” (RSS = Rocker Stiffening System, vagyis a Rocker merevítő rendszer) és a szabadalmaztatott MSL technológiának köszönhetően a merevséget még 30 %-kal sikerült növelni az évek folyamán. A deszkák akár 1,7 bar (25 psi) nyomásra felpumpálhatóak, míg a legtöbb vetélytársa csak 1 bárra (14,5 psi).

RED_RSS

– strapabíró, nem sérülékeny


Míg a hagyományos deszkáknál oda kell figyelni, nehogy nekimenjünk valaminek, vagy az evezőt nekikoccintsuk a deszka oldalának, addig a RED deszkával akár vadvízen is evezhetünk a sérülés veszélye nélkül. Ha netán leejtjük, nekimegyünk a stégnek, vagy akár egy sziklának, sem sérül meg. A Red deszkák oldalán 4 réteg található, míg a többi deszka általában csak 1 réteg vastagsággal rendelkezik. Ez a négy réteg viszont szinte kizárja a sérülés lehetőségét. A deszka speciális polietilén szkegje, az I-Fin, szintén nem tud sérülni. Cserére, pótalkatrészre nincs szükség az I-Fin esetében.

– MSL, a RED forradalmi technológiája


’Könnyű súly, merevség, tökéletes külső’ RED MSL Fusion technologie Az MSL egy technológiai forradalom a felfújható deszkák gyártásában, amely a RED Paddle Co. cég nevéhez kötődik. A 2016-os RED modellek mindegyike már új technológiával készül: MSL (Monocoque Structural Laminate), ami nemcsak egy furcsa rövidítés, hanem egy új gyártási eljárás neve.
Az MSL eljárással készült deszkák előnye: – Könnyebbek Minden 2016-os RED Paddle deszka átlagosan 2 kg-mal könnyebb a korábbi változatánál. – Merevek alacsonyabb nyomáson is. Az új eljárásnak köszönhetően a deszkák az eddiginél alacsonyabb nyomásra felpumpálva is kellően merevek. – Hibátlan külső Kifinomultabb külső, a lekerekített formák és kellemes érzet. Nincsenek véletlen gyűrődések és hibák a gépi eljárás eredményeként, amely a régi módszer, a kézi ragasztás, szinte elkerülhetetlen velejárója volt. – Kisebbre csomagolható A deszkák a korábbinál kisebbre tekerhetők fel, így még könnyebben és kényelmesebben tárolhatók és szállíthatók.

Blog bejegyzés: MSL – a felfújható deszkák jövője

– Titan pumpa


RED Titan PumpA Red  forradalmasította a pumpa technológiáját. Az új Titan pumpával nemcsak energiát, de időt is spórolhatunk. Két pumpa egyben!

A kombinált pumpával most még gyorsabban és még kényelmesebben elérhető az ideális 1,4 bar (20 psi) nyomás. Kapható 2015-től a Red modellekhez, vagy külön is megvásárolható:
Titan pumpa

Blog bejegyzés:  Pumpálni könnyedén és hatásosan RED Titan-nal

– könnyű szállítani, egyszerű tárolni


2015 Red Bag - front view2015 Red Bag - back view Sokan kényelmi szempont alapján is hajlanak a felpumpálható deszkára: könnyű szállítani, nem kell tetőcsomagtartó, utánfutó; egyszerű tárolni, nem kell tárolóhelyiség, vagy garázs; gyorsan mobilizálható. A RED felszerelés egy praktikus hátizsákban kapható, amelybe a deszka összegöngyölve elhelyezhető. A hátizsákot kerekekkel látták el, így akár guruló poggyászként is használhatjuk utazás alkalmával.

– kialakítás, formatervezés


Míg egyes felfújható deszkák ránézésre gumimatrac szerűnek, deformáltnak tűnnek, a RED alakja tökéletes. A rocker ívét úgy alakították ki, hogy a deszka gyorsan haladjon és ha kell siklásba kerüljön. A deszkák vastagságát időközben 100 mm-ről 120-150 mm-re növelték. Ezzel merevebbé váltak, a teljesítményük viszont nem változott. A jellegzetes orr és far designnal megőrizték keménységüket és tökéletesen tartják az irányt. Az MSL technológiának köszönhető továbbá a letisztult a forma, kifinomult a külső.

– csúcs minőség


A RED Paddle Co. csak felfújható deszkák gyártásával foglalkozik, erre a szegmensre összpontosít, így piacvezető ebben a kategóriában, a termékek évről évre csiszolódnak és tökéletesednek.

– tartozék: háromrészes állítható evező


Red Paddle Co. carbon 3pc travel paddleA deszkához a RED megalkotta praktikus állítható magasságú evezőjét, amely 170-210 cm között használható, így ideális a család minden tagja számára. Az evező előnye, hogy nemcsak állítható, hanem három részre szét is szedhető és így akár a hátizsák szettbe is belefér. Az evezőnek kapható alumíniumból, üvegszálból és karbonból készült változata is.

Blog: Milyen SUP evezőt válasszunk?

2019 RED PADDLE CO. KATALÓGUS


RED deszkák


Red 9”8 RIDE – 9”8″ x 31″ x 193 liter A Ride család három tagja közül a legkisebb. Könnyebbeknek megfelelő méret, nőknek és gyerekeknek egyaránt. Használata elsősorban 95 kg testsúlyig ideális. Kiváló választás kezdőknek, valamint nehezebb súlyú, de gyakorlott sup-osoknak egyaránt.

Red 10”6 RIDE – 10”6″ x 32″ x 218 liter Red Air TenSix Ride – a Red legkeresettebb boardja. Igazi ‘all round’ fajta, vagyis minden igényt kielégít, minden körülmények megállja a helyét: a család minden tagjának (100 kg testsúlyig) megfelelő evezéshez tavon, folyón, tengeren, vagy szörfözni kisebb-nagyobb hullámokon. A lekerekített orr és a farrész a három szkeggel, a csúszásmentes eva borítás a tökéletes teljesítményt, egyszerű kezelhetőséget, iránytartást biztosítja. Rendkívül fordulékony, stabil, nem hajlik be, mint egyes olcsóbb deszka fajták.

Red 10”8 RIDE – 10”8″ x 36″ x 296 liter A Red Air Ten Eight valamivel hosszabb és szélesebb is, mint a kisebb változata, így sokkal stabilabb is. A deszkát 100 kg testsúly feletti használóknak tervezték.

2018 10'8 Ride Red Paddle Co.

Red 11’3 SPORT – 11’3” x 32” x 260 liter Átmenet a Ride és Race fajta között. Jó választás, ha nagyobb tempót szeretnénk diktálni a kirándulásainkon, gyorsan siklik folyókon.

Red 12’6 SPORT – 12”6” x 30” x 350 liter A Sport kollekció nagyobbik darabja. A 12‘6 méret a nagyobb testsúlyúaknak, illetve a hosszabb túrák számára ajánlott.

Red 12”6 RACE – 12”6″ x 30″ x 340 Liter A Red Race board olyan gyors, mint a villám. Bármely megmérettetésen veszünk részt, a deszka nem hazudtolja meg magát. Míg más felfújható race, azaz verseny deszkák csak a saját, azaz felfújható kategóriában versengenek, a Red Race versenyképes bármely „hagyományos” társával szemben is. A deszka oldalába merevítő latnik kerültek (Rocker Stiffening System – RSS), ezzel rendkívül merev deszkát teremtettek a rugalmasság megőrzése mellett. A deszka alján található orr szkeg/sín pedig segít az iránytartásban.

2017 RED 12'6 Race MSL

Red 14” ELITE – 14”0″ x 26″ x 340 liter A felfújható SUP-ok leggyorsabbikja, felveszi a versenyt bármely carbon deszkával is!

2017 RED 14'0 Elite MSL

 

Red 12”6 VOYAGER – 12”6” x 32” x 370 Liter A Red Paddle Voyager igazi túra deszka. Azoknak tervezték, akik szeretnek kirándulni tavakon, folyókon. A deszka elején és hátulján egyaránt rögzíthető tároló hálóval a magunkkal vitt csomag, a felületén elegendő hely van akár horgászáshoz is. A deszka elején szkeg/sín található, ami irányban tartja a deszkát oldalszél esetén is. A hátulján a főszkeg mellett két sín is található, ami kivédi a deszka hátuljának sodródását, ha a csomagunkkal, vagy tán egy gyerkőc utassal megterheljük a deszkát. A 370 literes board a Red család legstabilabb tagja.

Red 13’2 Voyager+ – 13’2” x 30” x 350 Liter A Voyager család nagyobbik tagja. Gyakorolott túrázóknak tervezték. Hosszabb, keskenyebb, mint a kisebb társa, így gyorsabb is. Elől kettő, hátul egy rögzítő haló is helyezhető rá, így sok mindent magunkkal vihetünk. Ideális családok számára is.

Red 15’0 TANDEM – 15”0″ x 34″ x 723 liter

A 2018-as év újdonságával a legtávolabbi helyeket is felfedezheted, akár többedmagaddal is. A tandem deszkát két supos igényeihez igazítva tervezték meg (egy harmadiknak is jut hely a csomagrögzítő gumikötelek eltávolításával), sőt mi több, számos felszerelést is magaddal vihetsz. A 20 cm (8″) vastagság nagyon nagy térfogatot képez – el sem tudod képzelni, mennyi mindent elbír a deszka!

A 15’0″ lábas felfújható SUP-nak hét puha tapintású fogantyúja, valamint két csomagtere van, rögzítési lehetőséggel, így biztonságosan szállítható rajta felszerelés. Ez a modell is a Voyager deszkáéra jellemző technológiával készült, ami tökéletes menettulajdonságot nyújt, még ha nagy súllyal terheljük is meg a deszkát.

Red SNAPPER – 9”4″ x 30″ x 170 Liter Ez az allround fajta speciális gyerek deszka 60 kg testsúlyig. A gyerekek eddig a számukra gyakran túl nagy és széles deszkákon evezhettek csak. A Snepperrel viszont szinte gyerekjáték az evezés a legkisebbek számára akár tavon, folyón, vagy tengeren hullámokon.

Design By Suvronur