Red Paddle Co. – felfújható deszkák

A Red Paddle Co. 2008 óta kizárólag felfújható stand up paddle deszkák gyártásával foglalkozik, amiket Air SUP, vagy iSUP néven forgalmaznak, az angol inflatable rövidítésére utalva.

Blog bejegyzések: Hét ok, amiért a felfújható SUP a legjobb
Miért a Red Paddle Co felfújható SUP deszkáit használjuk?
SUP vásárlás – melyik SUP deszka a megfelelő?

A RED filozófiája felfújható deszkák létrehozása, melyek kompromisszum nélküliek: a RED iSUP deszkái legalább annyira jók, mint a hagyományos fajtájúak.

Miért válasszuk a RED-et?

Jogos a kérdés, hisz nagyon sok hagyományos deszka létezik a piacon és a gyártók többsége megalkotta termékei felfújható változatát is.
Kaphatók a RED-nél olcsóbb árfekvésű boardok is, azonban érdemes az ár mellett a minőséget és a teljesítményt is mérlegelni: az autókhoz hasonlóan nem mindegy, hogy egy Trabantba, vagy egy Audiba szállunk be.

Mennyit bír ki egy RED Paddle SUP deszka? Saját magunk teszteltük le:

A RED egy minőségi termék, prémium kategória, az alábbi előnyökkel:

Merevség, szilárdság

Merevségük vetekszik a hagyományos deszkákéval, nem hajlanak be még a legnehezebb súlyú használó alatt sem: egy szabadalmazott, „Drop Stitch” technológia alapján készül, vagyis még több belső varrást használva, mint más felfújható deszkák. A deszkák oldalába helyezhető merevítő „latniknak” (RSS = Rocker Stiffening System, vagyis a Rocker merevítő rendszer) és a szabadalmaztatott MSL technológiának köszönhetően a merevséget még 30 %-kal sikerült növelni az évek folyamán. A deszkák akár 1,7 bar (25 psi) nyomásra felpumpálhatóak, míg a legtöbb vetélytársa csak 1 bárra (14,5 psi).

Strapabíró, nem sérülékeny

Míg a hagyományos deszkáknál oda kell figyelni, nehogy nekimenjünk valaminek, vagy az evezőt nekikoccintsuk a deszka oldalának, addig a RED deszkával akár vadvízen is evezhetünk a sérülés veszélye nélkül. Ha netán leejtjük, nekimegyünk a stégnek, vagy akár egy sziklának, sem sérül meg. A Red deszkák oldalán 4 réteg található, míg a többi deszka általában csak 1 réteg vastagsággal rendelkezik. Ez a négy réteg viszont szinte kizárja a sérülés lehetőségét. A deszka speciális polietilén szkegje, az I-Fin, szintén nem tud sérülni. Cserére, pótalkatrészre nincs szükség az I-Fin esetében.

MSL - Könnyű súly, merevség, tökéletes külső

Az MSL egy technológiai forradalom a felfújható deszkák gyártásában, amely a RED Paddle Co. cég nevéhez kötődik. A RED modellek mindegyike saját, kifejlesztett technológiával készül: MSL (Monocoque Structural Laminate), ami nemcsak egy furcsa rövidítés, hanem egy új gyártási eljárás neve.
Az MSL eljárással készült deszkák előnye: – Könnyebbek 2016-tól minden RED Paddle deszka átlagosan 2 kg-mal könnyebb a korábbi változatánál. – Merevek alacsonyabb nyomáson is. Az új eljárásnak köszönhetően a deszkák az eddiginél alacsonyabb nyomásra felpumpálva is kellően merevek. – Hibátlan külső Kifinomultabb külső, lekerekített formák és kellemes érzet. Nincsenek véletlen gyűrődések és hibák a gépi eljárás eredményeként, amely a régi módszer, a kézi ragasztás, szinte elkerülhetetlen velejárója volt. – Kisebbre csomagolható A deszkák a korábbinál kisebbre tekerhetők fel, így még könnyebben és kényelmesebben tárolhatók és szállíthatók.

Blog bejegyzés: MSL – a felfújható deszkák jövője

Titan pumpa

A Red  forradalmasította a pumpa technológiáját. Az új Titan pumpával nemcsak energiát, de időt is spórolhatunk. Két pumpa egyben!

A kombinált pumpával most még gyorsabban és még kényelmesebben elérhető az ideális 1,4 bar (20 psi) nyomás. A Red modellek tartozéka, de külön is megvásárolható:
Titan pumpa

Blog bejegyzés:  Pumpálni könnyedén és hatásosan RED Titan-nal

könnyű szállítani, egyszerű tárolni

Sokan kényelmi szempont alapján is hajlanak a felpumpálható deszkára: könnyű szállítani, nem kell tetőcsomagtartó, utánfutó; egyszerű tárolni, nem kell tárolóhelyiség, vagy garázs; gyorsan mobilizálható. A RED felszerelés egy praktikus hátizsákban kapható, amelybe a deszka összegöngyölve elhelyezhető. A hátizsákot kerekekkel látták el, így akár guruló poggyászként is használhatjuk utazás alkalmával.

Kialakítás, formatervezés

Míg egyes felfújható deszkák ránézésre gumimatrac szerűnek, deformáltnak tűnnek, a RED alakja tökéletes. A rocker ívét úgy alakították ki, hogy a deszka gyorsan haladjon és ha kell siklásba kerüljön. A jellegzetes orr és far designnal megőrizték keménységüket és tökéletesen tartják az irányt. Az MSL technológiának köszönhető továbbá a letisztult a forma, kifinomult a külső.

Csúcs minőség

A RED Paddle Co. csak felfújható deszkák gyártásával foglalkozik, erre a szegmensre összpontosít, így piacvezető ebben a kategóriában, a termékek évről évre csiszolódnak és tökéletesednek.

Tartozék: háromrészes állítható evező

A deszkához a RED megalkotta praktikus állítható magasságú evezőjét, amely 170-210 cm között használható, így ideális a család minden tagja számára. Az evező előnye, hogy nemcsak állítható, hanem három részre szét is szedhető és így akár a hátizsák szettbe is belefér. Az evezőnek kapható alumíniumból (alloy-nylon), karbonból és a kettő ötvözetéből készült változata is.

Blog: Milyen SUP evezőt válasszunk?

2020 RED PADDLE CO. KATALÓGUS

RED deszkák

Red 9’8″ RIDE – 9’8″ x 31″ x 186 liter A Ride család három tagja közül a legkisebb. Könnyebbeknek megfelelő méret, nőknek és gyerekeknek egyaránt. Használata elsősorban 95 kg testsúlyig ideális. Kiváló választás kezdőknek, valamint nehezebb súlyú, de gyakorlott SUP-osoknak egyaránt. Hasonló termékeink a shopban.

Használt RED 9'8 RIDE MSL SUP

Red 10’6″ RIDE – 10’6″ x 32″ x 245 liter A Red legkeresettebb boardja. Igazi ‘all round’ fajta, vagyis minden igényt kielégít, minden körülmények között megállja a helyét: a család minden tagjának (100 kg testsúlyig) megfelelő evezéshez tavon, folyón, tengeren, vagy szörfözni kisebb-nagyobb hullámokon. A lekerekített orr és a farrész a három szkeggel, a csúszásmentes eva borítás a tökéletes teljesítményt, egyszerű kezelhetőséget, iránytartást biztosítja. Rendkívül fordulékony, stabil, nem hajlik be, mint egyes olcsóbb deszka fajták. Hasonló termékeink a shopban.

RED 106 RIDE MSL

Red 10’8″ RIDE – 10’8″ x 36″ x 270 liter Valamivel hosszabb és szélesebb is, mint a kisebb változata, így sokkal stabilabb is. A deszkát 100 kg testsúly feletti használóknak tervezték, ideális családi használatra is. Hasonló termékeink a shopban.

Red 11’3″ SPORT – 11’3” x 32” x 258 liter Átmenet a Ride és Race fajta között. Jó választás, ha nagyobb tempót szeretnénk diktálni a kirándulásainkon, gyorsan siklik folyókon. Hasonló termékeink a shopban.

Red 12’6″ SPORT – 12’6” x 30” x 331 liter A Sport kollekció nagyobbik darabja. A 12‘6 méret a nagyobb testsúlyúaknak, illetve a hosszabb túrák számára ajánlott. Hasonló termékeink a shopban.

Használt RED 12'6 SPORT MSL SUP deszka

Red 12’6″ ELITE – 12’6″ x 28″ x 316 liter A Red Elite board olyan gyors, mint a villám. Bármely megmérettetésen veszünk részt, a deszka nem hazudtolja meg magát. Míg más felfújható ‘race’, azaz verseny deszkák csak a saját, azaz felfújható kategóriában versengenek, a Red Elite versenyképes bármely „hagyományos” társával szemben is. A deszka oldalába merevítő latnik kerültek (Rocker Stiffening System – RSS), ezzel rendkívül merev deszkát teremtettek a rugalmasság megőrzése mellett. A deszka alján található orr szkeg/sín pedig segít az iránytartásban. A deszka eleje karbon rúddal merevíthető (Forward Flex Control System röviden FFC). Hasonló termékeink a shopban.

Red 14” ELITE – 14’0″ x 27″ x 343 liter A felfújható SUP-ok leggyorsabbikja, felveszi a versenyt bármely carbon deszkával is! Hasonló termékeink a shopban.

Red 12’6″ VOYAGER – 12’6” x 32” x 361 liter A Red Paddle Voyager igazi túra deszka. Azoknak tervezték, akik szeretnek kirándulni tavakon, folyókon. A deszka elején és hátulján egyaránt rögzíthető tároló hálóval a magunkkal vitt csomag, a felületén elegendő hely van akár horgászáshoz is. A deszka elején szkeg/sín található, ami irányban tartja a deszkát oldalszél esetén is. A hátulján a főszkeg mellett két sín is található, ami kivédi a deszka hátuljának sodródását, ha a csomagunkkal, vagy plusz utassal megterheljük a deszkát. A 361 liter űrtartalmú board a Red család legstabilabb tagja. Hasonló termékeink a shopban.

Red 13’2″ Voyager+ – 13’2” x 30” x 347 liter A Voyager család nagyobbik tagja. Gyakorolott túrázóknak tervezték. Hosszabb, keskenyebb, mint a kisebb társa, így gyorsabb is. Elől kettő, hátul egy rögzítő haló is helyezhető rá, így sok mindent magunkkal vihetünk. Ideális családok számára is. Hasonló termékeink a shopban.

Red 15’0″ TANDEM – 15’0″ x 34″ x 723 liter

A 2018-as év újdonságával a legtávolabbi helyeket is felfedezheted, akár többedmagaddal is. A tandem deszkát két supos igényeihez igazítva tervezték meg (egy harmadiknak is jut hely a csomagrögzítő gumikötelek eltávolításával), sőt mi több, számos felszerelést is magaddal vihetsz. A 20 cm (8″) vastagság nagyon nagy térfogatot képez – el sem tudod képzelni, mennyi mindent elbír a deszka!

A 15’0″ lábas felfújható SUP-nak hét puha tapintású fogantyúja, valamint két csomagtere van, rögzítési lehetőséggel, így biztonságosan szállítható rajta felszerelés. Ez a modell is a Voyager deszkáéra jellemző technológiával készült, ami tökéletes menettulajdonságot nyújt, még ha nagy súllyal terheljük is meg a deszkát. Hasonló termékeink a shopban.

Red SNAPPER – 9”4″ x 30″ x 170 liter Ez az allround fajta speciális gyerek deszka 60 kg testsúlyig. A gyerekek eddig a számukra gyakran túl nagy és széles deszkákon evezhettek csak. A Snepperrel viszont szinte gyerekjáték az evezés a legkisebbek számára akár tavon, folyón, vagy tengeren hullámokon.