Red Paddle Co. – felfújható deszkák

A Red Paddle Co. 2008 óta kizárólag felfújható stand up paddle deszkák gyártásával foglalkozik, amiket Air SUP, vagy iSUP néven forgalmaznak, az angol inflatable rövidítésére utalva.

Blog bejegyzések: Hét ok, amiért a felfújható SUP a legjobb
Miért a Red Paddle Co felfújható SUP deszkáit használjuk?
SUP vásárlás – melyik SUP deszka a megfelelő?

A RED filozófiája felfújható deszkák létrehozása, melyek kompromisszum nélküliek: a RED iSUP deszkái legalább annyira jók, mint a hagyományos fajtájúak.

Miért válasszuk a RED-et?

Jogos a kérdés, hisz nagyon sok hagyományos deszka létezik a piacon és a gyártók többsége megalkotta termékei felfújható változatát is.
Kaphatók a RED-nél olcsóbb árfekvésű boardok is, azonban érdemes az ár mellett a minőséget és a teljesítményt is mérlegelni: az autókhoz hasonlóan nem mindegy, hogy egy Trabantba, vagy egy Audiba szállunk be.

Mennyit bír ki egy RED Paddle SUP deszka? Saját magunk teszteltük le:

A RED egy minőségi termék, prémium kategória, az alábbi előnyökkel:

Merevség, szilárdság

Merevségük vetekszik a hagyományos deszkákéval, nem hajlanak be még a legnehezebb súlyú használó alatt sem: egy szabadalmazott, „Drop Stitch” technológia alapján készül, vagyis még több belső varrást használva, mint más felfújható deszkák. A deszkák oldalába helyezhető merevítő „latniknak” (RSS = Rocker Stiffening System, vagyis a Rocker merevítő rendszer) és a szabadalmaztatott MSL technológiának köszönhetően a merevséget még 30 %-kal sikerült növelni az évek folyamán. A deszkák akár 1,7 bar (25 psi) nyomásra felpumpálhatóak, míg a legtöbb vetélytársa csak 1 bárra (14,5 psi).

Strapabíró, nem sérülékeny

Míg a hagyományos deszkáknál oda kell figyelni, nehogy nekimenjünk valaminek, vagy az evezőt nekikoccintsuk a deszka oldalának, addig a RED deszkával akár vadvízen is evezhetünk a sérülés veszélye nélkül. Ha netán leejtjük, nekimegyünk a stégnek, vagy akár egy sziklának, sem sérül meg. A Red deszkák oldalán 4 réteg található, míg a többi deszka általában csak 1 réteg vastagsággal rendelkezik. Ez a négy réteg viszont szinte kizárja a sérülés lehetőségét. A deszka speciális polietilén szkegje, az I-Fin, szintén nem tud sérülni. Cserére, pótalkatrészre nincs szükség az I-Fin esetében.

MSL - Könnyű súly, merevség, tökéletes külső

Az MSL egy technológiai forradalom a felfújható deszkák gyártásában, amely a RED Paddle Co. cég nevéhez kötődik. A RED modellek mindegyike saját, kifejlesztett technológiával készül: MSL (Monocoque Structural Laminate), ami nemcsak egy furcsa rövidítés, hanem egy új gyártási eljárás neve.
Az MSL eljárással készült deszkák előnye: – Könnyebbek 2016-tól minden RED Paddle deszka átlagosan 2 kg-mal könnyebb a korábbi változatánál. – Merevek alacsonyabb nyomáson is. Az új eljárásnak köszönhetően a deszkák az eddiginél alacsonyabb nyomásra felpumpálva is kellően merevek. – Hibátlan külső Kifinomultabb külső, lekerekített formák és kellemes érzet. Nincsenek véletlen gyűrődések és hibák a gépi eljárás eredményeként, amely a régi módszer, a kézi ragasztás, szinte elkerülhetetlen velejárója volt. – Kisebbre csomagolható A deszkák a korábbinál kisebbre tekerhetők fel, így még könnyebben és kényelmesebben tárolhatók és szállíthatók.

Blog bejegyzés: MSL – a felfújható deszkák jövője

Titan pumpa II

A Red  forradalmasította a pumpa technológiáját. Az új Titan pumpa II-vel nemcsak energiát, de időt is spórolhatunk. Két pumpa egyben!

A kombinált pumpával még gyorsabban és kényelmesebben elérhető az ideális 1,4 bar (20 psi) nyomás.  2021-től valemennyi  Red Paddle Co modellek tartozéka  a szuper tartós, hatékony és helytakarékos Titan pumpa II.

Blog bejegyzés:  A világ legjobb SUP pumpája

Könnyű szállítani, egyszerű tárolni

Sokan kényelmi szempont alapján is hajlanak a felpumpálható deszkára: könnyű szállítani, nem kell tetőcsomagtartó, utánfutó; egyszerű tárolni, nem kell tárolóhelyiség, vagy garázs; gyorsan mobilizálható. A RED felszerelés egy praktikus hátizsákban kapható, amelybe a deszka összegöngyölve elhelyezhető. A RED hátizsákot kerekekkel látták el, így akár guruló poggyászként is használhatjuk utazás alkalmával.

Kialakítás, formatervezés

Míg egyes felfújható deszkák ránézésre gumimatrac szerűnek, deformáltnak tűnnek, a RED alakja tökéletes. A rocker ívét úgy alakították ki, hogy a deszka gyorsan haladjon és ha kell siklásba kerüljön. A jellegzetes orr és far designnal megőrizték keménységüket és tökéletesen tartják az irányt. Az MSL technológiának köszönhető a letisztult forma, kifinomult külső, továbbá a RED deszkák olyan merevek, hogy azokat esztétikailag vékonyra tudták készíteni. Ezzel ellentétben a piacon lévő többi cég – a megfelelő technológia híján – a deszkáikat vastagra tervezik, mert csak így tudják a megközelítően elégséges merevséget elérni. A vastag deszka viszont esztétikailag kevésbe szép és közel se stabil, mivel a súlypont magasabban van.

Csúcs minőség

A RED Paddle Co. csak felfújható deszkák gyártásával foglalkozik, erre a szegmensre összpontosít, így piacvezető ebben a kategóriában, a termékek évről évre csiszolódnak és tökéletesednek.

Tartozék: háromrészes állítható evező

A deszkához a RED megalkotta praktikus állítható magasságú evezőjét, amely 170-210 cm között használható, így ideális a család minden tagja számára. Az evező előnye, hogy nemcsak állítható, hanem három részre szét is szedhető és így akár a hátizsák szettbe is belefér. Az evezőnek kapható alumíniumból (alloy-nylon), karbonból és a kettő ötvözetéből készült változata is.

Blog: Milyen SUP evezőt válasszunk?

RED deszkák

RED 9’8 RIDE – 9’8″ x 31″ x 185 liter A Ride család három tagja közül a legkisebb. Könnyebbeknek megfelelő méret, nőknek és gyerekeknek egyaránt. Használata elsősorban 75 kg testsúlyig ideális. Kiváló választás kezdőknek, valamint nehezebb súlyú, de gyakorlott SUP-osoknak egyaránt. Hasonló termékeink a shopban.

RED 10’6 RIDE – 10’6″ x 32″ x 245 liter A Red legkeresettebb boardja. Igazi ‘all round’ fajta, vagyis minden igényt kielégít, minden körülmények között megállja a helyét: a család minden tagjának (100 kg testsúlyig) megfelelő evezéshez tavon, folyón, tengeren, vagy szörfözni kisebb-nagyobb hullámokon. A terhelhetősége 145 kg, így akár ketten is mehetünk egy deszkán! A lekerekített orr és a farrész a három szkeggel, a csúszásmentes eva borítás a tökéletes teljesítményt, egyszerű kezelhetőséget, iránytartást biztosítja. Rendkívül fordulékony, stabil, nem hajlik be, mint egyes olcsóbb deszka fajták. Hasonló termékeink a shopban.

RED 10’8 RIDE – 10’8″ x 36″ x 270 liter Valamivel hosszabb és szélesebb is, mint a kisebb változata, így sokkal stabilabb is. A deszkát 100 kg testsúly feletti használóknak tervezték, terhelhetősége 170 kg, így ideális családi használatra is. Hasonló termékeink a shopban.

RED 11’0 SPORT – 11’0″ x 30″ x 235 liter A Sport család legkisebb túra modellje, átmenet a Ride és Race kategória között. Jó választás, ha nagyobb tempót szeretnénk diktálni a kirándulásainkon. A titok a formájában rejlik: a Ride-nál keskenyebb, valamint nyújtott az orra , így jobban siklik és szeli a vízet. Ideális 75 kg testsúlyig. Hasonló termékeink a shopban.

RED Paddle Co. 11' SPORT SUP deszka

RED 11’3 SPORT – 11’3” x 32” x 260 liter A Sport család középső tagja. Átmenet a Ride és Race fajta között. Jó választás, ha nagyobb tempót szeretnénk diktálni a kirándulásainkon, gyorsan siklik folyókon. A szélességének köszönhetően, bármilyen tapasztalattal rendelkezel, szuper stabilnak fogod érezni! Hasonló termékeink a shopban.

RED Paddle Co. 11'3 SPORT SUP deszka
RED Paddle Co. 11'3 SPORT SE SUP deszka

Red 12’6 SPORT – 12’6” x 30” x 330 liter Nagyobb sebességre, dinamikus evezésre tehetünk szert a Sport kollekció legnagyobbik modelljével. Hosszabb és nagyobb térfogattal rendelkezik, mint a rövidebb Sport modellek, ezért 12’6-os megfelelő választás a nagyobb testsúllyal rendelkezőknek is, valamint ha plusz utast szeretnénk magunkkal vinni. Hasonló termékeink a shopban.

RED Paddle Co. 12'6 SPORT SUP deszka

RED 12’6 ELITE – 12’6″ x 28″ x 315 liter A Red Elite board olyan gyors, mint a villám. Bármely megmérettetésen veszünk részt, a deszka nem hazudtolja meg magát. Míg más felfújható ‘race’, azaz verseny deszkák csak a saját, azaz felfújható kategóriában versengenek, a Red Elite versenyképes bármely „hagyományos” társával szemben is. A deszka oldalába merevítő latnik kerültek (Rocker Stiffening System – RSS), ezzel rendkívül merev deszkát teremtettek a rugalmasság megőrzése mellett. A deszka alján található orr szkeg/sín pedig segít az iránytartásban. A deszka eleje karbon rúddal merevíthető (Forward Flex Control System röviden FFC). Hasonló termékeink a shopban.

RED 12'6 Elite verseny SUP

RED 14’0 ELITE – 14’0″ x 27″ x 345 liter A felfújható SUP-ok leggyorsabbikja, felveszi a versenyt bármely carbon deszkával is! Tapasztalattal rendelkezőknek ajánljuk, akiknek a sebesség és teljesítmény a legfontosabb. Hasonló termékeink a shopban.

RED 12’6 VOYAGER – 12’6” x 32” x 360 liter A Red Paddle Voyager igazi túra deszka. Azoknak tervezték, akik szeretnek kirándulni tavakon, folyókon. A deszka elején és hátulján egyaránt rögzíthető a magunkkal vitt csomag, a felületén elegendő hely van akár horgászáshoz is.  A felfújható piacon egyedülálló “V” kiképzésű testtel rendelkezik, sokkal gyorsabban szeli a vizet a “lapos” aljú deszkákhoz képest. A 360 liter űrtartalmú board a Red család egyik legstabilabb tagja. Hasonló termékeink a shopban.

RED 13’2 Voyager+ – 13’2” x 30” x 345 liter A Voyager család nagyobbik tagja. Gyakorolott túrázóknak tervezték. Hosszabb, keskenyebb, mint a kisebb társa, így gyorsabb is. Elől és hátul 6-6 ponton rögzíthetünk csomagokat rá, így sok mindent magunkkal vihetünk. A Voyagerre jellemző “V” kiképzésű deszkatest növeli a hatékonyságát és teljesítményét. Ideális családok számára is. Hasonló termékeink a shopban.

RED 9’6 COMPACT – 9’6″ x 32” x 222 liter Szabványos méretű SUP deszka, amely fele akkora helyet foglal el, mint egy átlagos felfújható stand up paddle deszka. Kis méret, kis súly, kényelmes utazás. Ideális 95 kg-ig. A szett része a ötrészes karbon evező, hátizsák, leash és Titan pumpa II.

RED 11’0 COMPACT – 11’0″ x 32” x 269 liter Normál méretű SUP, viszont fele olyan kicsire csomagolható, mint egy hagyományos felfújható stand up paddle deszka. Azoknak ajánljuk, akik rendszeresen utaznak, szeretnek SUP túrázni és értékelik a ’minden az egyben’ csomag kényelmét. Az ultra könnyű szett része a ötrészes karbon evező, hátizsák, leash és Titan pumpa II.

RED 10’7 WINDSURF – 10’7″ x 33” x 260 liter A deszkát kezdő és középhaladó szörfösöknek tervezték a felfújható SUP-ok minden előnyével együtt. Azoknak ajánljuk, akik a SUP evezésen kívül windszörfözni is szeretnének.

RED 10’8 ACTIV – 10’8″ x 34” x 335 liter Az evezés mellett szuper stabil, csúszásmentes felületet biztosít jóga, pilates és fitness edzések számára. Azoknak is ajánljuk, akik a 10’8 Ride-nál még stabilabb deszkát keresnek. Terhelhetősége 235 kg, SUP-os ideális súlya 130 kg-ig.

RED 15’0 TANDEM – 15’0″ x 34″ x 723 liter A legtávolabbi helyeket is felfedezheted, akár többedmagaddal is. A tandem deszkát két supos igényeihez igazítva tervezték meg (egy harmadiknak is jut hely a csomagrögzítő gumikötelek eltávolításával), sőt mi több, számos felszerelést is magaddal vihetsz. A 20 cm (8″) vastagság nagyon nagy térfogatot képez – el sem tudod képzelni, mennyi mindent elbír a deszka! Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddel Co.15'0 Tandem SUP deszka

RED 17’0 XL RIDE – 17’0″ x 60″ x 1300 liter Óriás SUP, csoportok, baráti társaságok részére. Nyolcan egy SUP-on! Ideális csoportokanak, a csapatszellem kovácsolásához.

RED 17'0 Ride XL, 10 személyes SUP deszka

RED 22’0 DRAGON – 22’0″ x 34″ x 950 liter Négy személyes SUP deszka. Versenyzőknek készült, akiket a csapatszellem hajt.

 

Red 22'0 Dragon 4 személyes SUP deszka