Red Paddle Co. – a világ legjobb felfújható SUP deszkai

A Red Paddle Co lehetőséget nyújt a standard két éves garanciát akár öt évre meghosszabbítani. A 2023-as és 2024-es sorozatból származó RED SUP deszkákra az öt éves garancia szól. A kiterjesztett garancia évényesítéséhez a vásárlónak regisztrálnia kell a deszkáját a Red adatbázisába, a vásárlástól számított 3 hónapon belül. A garancia időtartama a SUP-ok évjáratától és a regisztáció időpontjától függ.

Miért válasszuk a RED-et?

Jogos a kérdés, hisz nagyon sok felfújható SUP létezik a piacon. Kaphatók a RED-nél olcsóbb árfekvésű deszkák is, azonban érdemes az ár mellett a minőséget és a teljesítményt is mérlegelni: az autókhoz hasonlóan nem mindegy, hogy egy Trabantba, vagy egy Audiba szállunk be.

Mennyit bír ki egy RED Paddle Co. SUP deszka?  A teszt eredmény önmagáért beszél:

Csúcs minőség –több mint egy évtized elkötelezettség

A RED Paddle Co. csak felfújható deszkák gyártásával foglalkozik, erre a szegmensre összpontosít, így piacvezető ebben a kategóriában, a termékek évről évre csiszolódnak és tökéletesednek.

A Red két alapelve a kezdetek óta: „Hiszünk benne, hogy a felfújható SUP deszkákkal az evezés nem kompromisszum.”
„Olyan stand up paddle deszkákat készítünk, amelyek hiteles SUP élményt nyújtanak.”

Idővel ez az üzenet és elhivatottság kiterjedt a cég más létfontosságú területeire is: SUP-osok biztonságára, termékeik megbízhatóságára és bolygónk jövőjének védelmére vonatkozó kötelességre. Több, mint tíz év elteltével, a Red Paddle Co a világ minden tájáról származó szenvedélyes SUP-osok brilináns közösségévé nőtte ki magát. Céljuk, hogy a legjobb termékeket állítsák elő, és minden lehetséges módon támogassák az evezősök közösségét.

Merevség, szilárdság

Merevségük vetekszik a hagyományos deszkákéval, nem hajlanak be még a legnehezebb súlyú használó alatt sem: egy szabadalmazott, „Drop Stitch” technológia alapján készül, vagyis még több belső varrást használva, mint más felfújható SUP-ok. A deszkák oldalába helyezhető merevítő „latniknak” (RSS = Rocker Stiffening System, vagyis a Rocker merevítő rendszer) és a szabadalmaztatott MSL technológiának köszönhetően a merevséget egyes modelleknél akár 40 %-kal is sikerült növelni az évek folyamán. A deszkák akár 1,5 bar (22 psi) nyomásra felpumpálhatóak, míg a legtöbb vetélytársa csak 1 bárra (14,5 psi).

sup deszka vastagsag

MSL - Könnyű súly, merevség, tökéletes külső

Az MSL egy technológiai forradalom a felfújható deszkák gyártásában, amely a RED Paddle Co. cég nevéhez kötődik. A RED modellek mindegyike saját, kifejlesztett technológiával készül: MSL (Monocoque Structural Laminate), ami nemcsak egy furcsa rövidítés, hanem egy új gyártási eljárás neve.
Az MSL eljárással készült deszkák előnye: – Könnyebbek Minden RED Paddle deszka átlagosan 2-3 kg-mal könnyebb a dupla falú felfújható SUP deszkáknál. – Merevek alacsonyabb nyomáson is. Az új eljárásnak köszönhetően a deszkák az eddiginél alacsonyabb nyomásra felpumpálva is kellően merevek. – Hibátlan külső Kifinomultabb külső, lekerekített formák és kellemes érzet. Nincsenek véletlen gyűrődések és hibák a gépi eljárás eredményeként, amely a régi módszer, a kézi ragasztás, szinte elkerülhetetlen velejárója volt. – Kisebbre csomagolható A deszkák a korábbinál kisebbre tekerhetők fel, így még könnyebben és kényelmesebben tárolhatók és szállíthatók.
A RED az egyetlen felfújható SUP márka, amely a saját innovatív anyagait az úttörő gyártási technikákat alkalmazva, saját, privát létesítményben készíti.

Blog bejegyzés: MSL – a felfújható deszkák jövője

Titan pumpa II

A Red  forradalmasította a pumpa technológiáját. A Titan-pumpa II. a világ első, erre a célra gyártott kétkamrás SUP pumpája. Úgy tervezték, hogy felére csökkentse a deszka felfújásához szükséges  időt és erőfeszítést. A tovább fejlesztett alkatrészeknek köszönhetően még tartósabb lett és 30 %-kal kevesebb helyet foglal, ami könnyebbé teszi a csomagolását. A folyamatos innováció eredményeként csúcstechnológiájú pumpa született.

A kombinált pumpával még gyorsabban és kényelmesebben elérhető az ideális 1,4 bar (20 psi) nyomás.  2021-től valemennyi  Red Paddle Co modellek tartozéka  a szuper tartós, hatékony és helytakarékos Titan pumpa II.

Blog bejegyzés:  A világ legjobb SUP pumpája

ATB Átalakítható gurulós hátizsák

Háromféleképpen használható: a gurulós mód; hátizsák változat;  hevederes használat. A multifunkciós hátizsákot úgy készítették, hogy a vázrendszere (kényelmes háttámasza a hevederekkel), leválasztható a zsákról és könnyű hordhevederként használható. A minőségi, strapabíró anyagból készült hátizsák ellenáll a nap, tenger, homok és egyéb elemeknek is. Erős terepkerekekkel és cipzárral, állítható, széles váll- és derékpántokkal, valamint ergonómikus háttámasszal rendelkezik.

5 év garancia

A Red Paddle Co 2021-től 5 éves garanciát kínál  minden SUP deszkára. A kiterjesztett garancia évényesítéséhez a vásárlónak regisztrálnia kell a deszkáját a Red adatbázisába, a vásárlástól számított 3 hónapon belül.

Kialakítás, formatervezés

Míg egyes felfújható deszkák ránézésre gumimatrac szerűnek, deformáltnak tűnnek, a RED alakja tökéletes. A rocker ívét úgy alakították ki, hogy a deszka gyorsan haladjon és ha kell siklásba kerüljön. A jellegzetes orr és far designnal megőrizték keménységüket és tökéletesen tartják az irányt. Az MSL technológiának köszönhető a letisztult forma, kifinomult külső, továbbá a RED deszkák olyan merevek, hogy azokat esztétikailag vékonyra tudták készíteni. Ezzel ellentétben a piacon lévő többi cég – a megfelelő technológia híján – a deszkáikat vastagra tervezik, mert csak így tudják a megközelítően elégséges merevséget elérni. A vastag deszka viszont esztétikailag kevésbe szép és közel se stabil, mivel a súlypont magasabban van. Ez utóbbi megnehezíti oldalszél esetén az iránytartást is.

V-deszkatest (V-Hull)

Ugyancsak a Red Paddle Co nevéhez fűződő vívmány a „V“ kiképzésű deszkatest, amivel a Voyager túra modelleket láttak el. A drop stich varrás ügyes elvékonyításával létrejött  V-formájú test megtöri a víz felületi feszültségét, megkönnyítve ezzel az evezést. Lényegében a „V“ kiképzésű Voyager SUP-okkal hosszabb ideig evezhetünk kevesebb erőkifejtéssel.

Speed tail – még gyorsabbra tervezték

A Sport modellek a vadonatúj hátsó kialakításukkal (speed tail) az eddiginél még dinamikusabb teljesítményt nyújtanak. A far gumírozott széle könnyebben elvezeti a vizet a deszkáktól, így azok tisztán átvágják a vizet, ezáltal gyorsabb és könnyedebb a haladás.

Állítható csomagrögzítő hevederek

Az újonnan tökéletesített csomagrögzítés egy állítható gumipánttal és további két széles, lapos, önzáródó elasztikus hevederrel rendelkezik. A dupla D-gyűrűs zárrendszer egyszerű rögzítést és kioldást tesz lehetővé, a kis hurok pedig ideális vizespalack, vagy strandpapucs tárolásához

Kamera tartó minden deszkán

Minden Red SUP egy speciális menettel rendelkezik, amibe rögzíthető a Red kamera tartó. A menet kompatibilis a Railblaza és a Ram Mounts termékekkel is, így egyszerűen rögzíthető a deszkára nemcsak Gopro, hanem mobil telefon, fényképezőgép, horgászbot.

Tartozék: háromrészes állítható evező

A deszkához a RED megalkotta praktikus állítható magasságú evezőit, amelyek 170-210 cm között használhatók, így ideális a család minden tagja számára. Az evező előnye, hogy nemcsak állítható, hanem három részre szét is szedhető és így akár a hátizsák szettbe is belefér. Az evezőnek kapható alumíniumból (alloy-nylon), karbonból és a kettő ötvözetéből készült változata is

Blog: Milyen SUP evezőt válasszunk?

Változatos termékkínálat

A Red Paddle Co termék skála széles választékot kínál, így a modellek közül mindenki megtalálja a neki valót. Az alábbi kategóriájú SUP-ok közül lehet választani:

  • Allround (univerzális): Ride és egyes Compact modellek
  • Touring (túra): Sport, Voyager és egyes Compact modellek
  • Race (verseny): Elite, Dragon modellek
  • Speciális: Activ (jóga), Windsurf, Whip (hullámszörf), Wild (vadvíz), Snapper (gyerek)
  • Többszemélyes: Voyager Tandem, XL, Dragon

RED deszkák

RED 9’8 RIDE – 9’8″ x 31″ x 185 liter A Ride család három tagja közül a legkisebb. Könnyebbeknek megfelelő méret, nőknek és gyerekeknek egyaránt. Használata elsősorban 75 kg testsúlyig ideális. Kiváló választás kezdőknek, valamint nehezebb súlyú, de gyakorlott SUP-osoknak egyaránt. Hasonló termékeink a shopban.

2022-es RED 9'8" Ride felfújható stand up paddle board

RED 10’6 RIDE – 10’6″ x 32″ x 245 liter A Red legkeresettebb boardja. Igazi ‘all round’ fajta, vagyis minden igényt kielégít, minden körülmények között megállja a helyét: a család minden tagjának (100 kg testsúlyig) megfelelő evezéshez tavon, folyón, tengeren, vagy szörfözni kisebb-nagyobb hullámokon. A terhelhetősége 145 kg, így akár ketten is mehetünk egy deszkán! A lekerekített orr és a farrész a három szkeggel, a csúszásmentes eva borítás a tökéletes teljesítményt, egyszerű kezelhetőséget, iránytartást biztosítja. Rendkívül fordulékony, stabil, nem hajlik be, mint egyes olcsóbb deszka fajták. Hasonló termékeink a shopban.

RED 10'6" Ride MSL univerzális SUP (2022)
Red Paddle Co 10'6" Ride SE MSL SUP

RED 10’8 RIDE – 10’8″ x 36″ x 270 liter Valamivel hosszabb és szélesebb is, mint a kisebb változata, így sokkal stabilabb is. A deszkát 100 kg testsúly feletti használóknak tervezték, terhelhetősége 170 kg, így ideális családi használatra is. Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddle Co 11'0" x 30" Sport MSL túra SUP deszka

RED 11’0 SPORT – 11’0″ x 30″ x 235 liter A Sport család legkisebb túra modellje, átmenet a Ride és Race kategória között. Jó választás, ha nagyobb tempót szeretnénk diktálni a kirándulásainkon. A titok a formájában rejlik: a Ride-nál keskenyebb, valamint nyújtott az orra , így jobban siklik és szeli a vízet. Ideális 75 kg testsúlyig. Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddle Co '22-es 11'3 Sport MSL felfújható SUP deszka
2022-es lila Red Paddle Co 11'0" x 30"Sport SE

RED 11’3 SPORT – 11’3” x 32” x 260 liter A Sport család középső tagja. Átmenet a Ride és Race fajta között. Jó választás, ha nagyobb tempót szeretnénk diktálni a kirándulásainkon, gyorsan siklik folyókon. A szélességének köszönhetően, bármilyen tapasztalattal rendelkezel, szuper stabilnak fogod érezni! Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddle Co '22-es 11'3 Sport MSL felfújható SUP deszka
Red 2022-es 11'3 Sport SE - lila színű SUP kiadás

Red 12’6 SPORT – 12’6” x 30” x 330 liter Nagyobb sebességre, dinamikus evezésre tehetünk szert a Sport kollekció legnagyobbik modelljével. Hosszabb és nagyobb térfogattal rendelkezik, mint a rövidebb Sport modellek, ezért 12’6-os megfelelő választás a nagyobb testsúllyal rendelkezőknek is, valamint ha plusz utast szeretnénk magunkkal vinni. Hasonló termékeink a shopban.

2022-es Red Paddle Co 12'6" Sport MSL SUP

RED 12’6 ELITE – 12’6″ x 28″ x 315 liter A Red Elite board olyan gyors, mint a villám. Bármely megmérettetésen veszünk részt, a deszka nem hazudtolja meg magát. Míg más felfújható ‘race’, azaz verseny deszkák csak a saját, azaz felfújható kategóriában versengenek, a Red Elite versenyképes bármely „hagyományos” társával szemben is. A deszka oldalába merevítő latnik kerültek (Rocker Stiffening System – RSS), ezzel rendkívül merev deszkát teremtettek a rugalmasság megőrzése mellett. A deszka alján található orr szkeg/sín pedig segít az iránytartásban. A deszka eleje karbon rúddal merevíthető (Forward Flex Control System röviden FFC). Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddle 12'6" x 28" Elite MSL 2022

RED 14’0 ELITE – 14’0″ x 27″ x 345 liter A felfújható SUP-ok leggyorsabbikja, felveszi a versenyt bármely carbon deszkával is! Tapasztalattal rendelkezőknek ajánljuk, akiknek a sebesség és teljesítmény a legfontosabb. Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddle Co 14'0 x 27" Elite MSL 2022-es SUP modell

RED 12’0 VOYAGER – 12’0” x 28” x 285 liter Elsősorban a könnyebb súlyú SUP-osoknak készült, de súlycsoporttól függetlenül – minden tapasztalt SUP-osnak megfelelő, aki a “sportosabb”, illetve progresszív evezés híve. Rendkívül gyors, könnyen kezelhető és stabil.

RED 12’6 VOYAGER – 12’6” x 32” x 360 liter A Red Paddle Voyager igazi túra deszka. Azoknak tervezték, akik szeretnek kirándulni tavakon, folyókon. A deszka elején és hátulján egyaránt rögzíthető a magunkkal vitt csomag, a felületén elegendő hely van akár horgászáshoz is.  A felfújható piacon egyedülálló “V” kiképzésű testtel rendelkezik, sokkal gyorsabban szeli a vizet a “lapos” aljú deszkákhoz képest. A 360 liter űrtartalmú board a Red család egyik legstabilabb tagja. Hasonló termékeink a shopban.

'22-es Red Paddle Co 12'6" Voyager MSL SUP deszka

RED 13’2 Voyager+ – 13’2” x 30” x 345 liter A Voyager család nagyobbik tagja. Gyakorolott túrázóknak tervezték. Hosszabb, keskenyebb, mint a kisebb társa, így gyorsabb is. Elől és hátul 6-6 ponton rögzíthetünk csomagokat rá, így sok mindent magunkkal vihetünk. A Voyagerre jellemző “V” kiképzésű deszkatest növeli a hatékonyságát és teljesítményét. Ideális családok számára is. Hasonló termékeink a shopban.

Red Paddle Co 2022-es évjáratú 13'2 Voyager+ MSL SUP modell

RED 10’7 WINDSURF – 10’7″ x 33” x 260 liter A deszkát kezdő és középhaladó szörfösöknek tervezték a felfújható SUP-ok minden előnyével együtt. Azoknak ajánljuk, akik a SUP evezésen kívül windszörfözni is szeretnének.

10'7 Windsurf Red Paddle Co

RED 10’8 ACTIV – 10’8″ x 34” x 335 liter Az evezés mellett szuper stabil, csúszásmentes felületet biztosít jóga, pilates és fitness edzések számára. Azoknak is ajánljuk, akik a 10’8 Ride-nál még stabilabb deszkát keresnek. Terhelhetősége 235 kg, SUP-os ideális súlya 130 kg-ig.

RED 15’0 TANDEM – 15’0″ x 34″ x 723 liter A legtávolabbi helyeket is felfedezheted, akár többedmagaddal is. A tandem deszkát két supos igényeihez igazítva tervezték meg (egy harmadiknak is jut hely a csomagrögzítő gumikötelek eltávolításával), sőt mi több, számos felszerelést is magaddal vihetsz. A 20 cm (8″) vastagság nagyon nagy térfogatot képez – el sem tudod képzelni, mennyi mindent elbír a deszka! Hasonló termékeink a shopban.

2022-es kétszemélyes RED 15'0 Tandem MSL

RED 17’0 XL RIDE – 17’0″ x 60″ x 1300 liter Óriás SUP, csoportok, baráti társaságok részére. Nyolcan egy SUP-on! Ideális csoportokanak, a csapatszellem kovácsolásához.

RED 17'0 Ride XL, 10 személyes SUP deszka

RED 22’0 DRAGON – 22’0″ x 34″ x 950 liter Négy személyes SUP deszka. Versenyzőknek készült, akiket a csapatszellem hajt.

Red 22'0 Dragon 4 személyes SUP deszka

PACT TECHNOLÓGIA

Az ultra könnyű Compact modellek a szabadalmaztatott PACT technológiával készülnek, ami normál méretű SUP-ot eredeményez, viszont fele olyan kicsire csomagolható, mint egy hagyományos felfújható stand up paddle deszka. Ezek a speciális SUP-ok rendkívül helytakarékosak és kis súlyuk miatt könnyű velük utazni.

COMPACT deszkák

RED 9’6 COMPACT – 9’6″ x 32” x 222 liter Szabványos méretű SUP deszka, amely fele akkora helyet foglal el, mint egy átlagos felfújható stand up paddle deszka. Kis méret, kis súly, kényelmes utazás. Ideális 95 kg-ig. A szett része a ötrészes karbon evező, hátizsák, leash és Titan pumpa II.

RED 11’0 COMPACT – 11’0″ x 32” x 269 liter Normál méretű SUP, viszont fele olyan kicsire csomagolható, mint egy hagyományos felfújható stand up paddle deszka. Azoknak ajánljuk, akik rendszeresen utaznak, szeretnek SUP túrázni és értékelik a ’minden az egyben’ csomag kényelmét. Az ultra könnyű szett része a ötrészes karbon evező, hátizsák, leash és Titan pumpa II.

RED 12’0 COMPACT Voyager – 12’0″ x 32″ x 302 liter A legkönnyebben szállítható túra SUP. Ha sokat utazol és szeretsz hosszabb SUP túrákat tenni, ezt a deszkát neked találták ki! A Voyager deszkákra jellemző tulajdonságokkal és extra kiegészítőkkel rendelkezik.