You are currently viewing Fokozd a SUP-ozás élményét túra SUP-pal!

Fokozd a SUP-ozás élményét túra SUP-pal!

Evezz távolabbi vízekre a felfújható touring paddle boardokkal!

Haladó SUP-osok, akik már némi magabiztosságra, tapasztalatra, gyakorlatra tettek szert stand up paddle deszkán, gyakran fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy “Mi legyen a következő lépés?”, ha nagyobb kalandokra vágynak. A válasz: verseny vagy túra SUP.

Arról már írtunk, hogy az all round Red Paddle Co ‘Ride’ nevű termékcsalád modelljei széles és változatos körülmények között is ideális bárki számára (tavon, folyón és óceánon egyaránt), de ha egy kicsit magasabb szinten szeretnéd űzni ezt a vízi sportot, tempósabban szeretnél haladni, netán nagyobb távokat evezni, érdemes a felsőbb kategóriákból válogatni!

Ha átváltasz egy all round (jelentése: univerzális, minden igényt kielégítő, mindenre jó) SUP-ról egy keskenyebb, gyorsabb felfújható túra SUP (touring) deszkára, mint például a Red Paddle Co Sport széria, vagy a Voyager boardok, teljesen új élmények, lehetőségek nyílnak meg előtted, amit eddig talán még nem is tapasztaltál!

5 ok, hogy magasabb kategóriára váltsd a SUP deszkádat!

  1. NAGYOBB SEBESSÉG

A touring deszkák hossza általában 11 lábnál kezdődik (335 cm). Minél hosszabb és kesekenyebb a deszka, annál gyorsabb. A túra modellek a keskeny körvonaluk, hegyesebb orruk révén könnyen átszelik a hullámokat. A nyújtott testformának köszönhetően kellő stabilitást nyújtanak, jobban irányban tartják a deszkát és csökkentik az ellenállást. Kiválóan alkalmasak haladóbb evezési technikák gyakorlásához.

  1. HOSSZABB TÁVOK

A túra SUP deszkákkal bátran vállalkozhatsz hosszabb evezésekre is. Hosszabb távokat rövidebb idő alatt és kisebb energiabefektetés árán tehetsz meg, akár tengeri, folyami, vagy tavi SUP kirándulásra indulsz.

  1. TOVÁBBI FUNKCIÓK

A Red túra deszkái tele vannak olyan további funkciókkal, amik jól jönnek minden SUP-os kalandhoz. A Voyager SUP-ok több standard csomagrögzítőkkel vannak felszerelve, így elől és hátul is jól megrakható csomagokkal, túra felszerelésekkel. A szabadalmaztatott Rocker Stiffening System (RSS – behelyezhető merevítők a deszka oldalába) példátlan merevséget biztosít hullámzás esetén is. A Voyager SUP-ok “V” formájú alja (V-Hull), a merev deszkákhoz hasonlóan szeli a vizet. A Sport modellek gumírozott fara, kiválóan elvezeti a vízet, gyorsabb haladást biztosít.

  1. CSERÉLHETŐ SZKEGEK

A Red Paddle Co minden felfújható túra deszkájának az amerikai tervezésű FCS szkegje (uszony) van, ami precíz nyomkövetést biztosít. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és tovább tudsz egy oldalon evezni, nem kell olyan gyakran oldalt váltogatni. A szkeg sínt (US Finbox) úgy tervezték, hogy a szkeget könnyen be lehessen helyezni, vagy akár egy általad preferált, az evezési stílusodnak, vízmélységnek megfelelő másik fajta szkegre cserélhesd. A Red Paddle Co Voyager paddle boardokra, a szkeg szerepét betöltő további síneket helyeztek, a deszka orrára és hátuljára, az oldalirányú szél és sodródás ellenállása érdekében.

  1. PROGRESSZÍV EVEZÉS

A touring SUP kategóriát olyan SUP-osoknak ajánljuk, akik a tapasztalataikat és magabiztosságukat szeretnék növelni az állva evezéseik során.

SUP-ot vásárolnál, ami stabilitást és megbízhatóságot nyújt?  Vagy egy kis sebességre vágysz? Tekints meg webshopunk termékeit, vagy látogass el hozzánk Tihanyba, a SUP Center Balaton üzletébe, kölcsönzőjébe, ahol minden modellt kipróbálhatsz!
A túra kategória modelljeit itt találod.

Szívesen segítünk a neked való SUP kiválasztásában!