You are currently viewing Miért kerülnek többe a legjobb minőségű felfújható SUP-ok?

Miért kerülnek többe a legjobb minőségű felfújható SUP-ok?

Az elmúlt évtizedben megtapasztalhattuk, hogy a felfújható SUP ipar rendkívül versenyképes piaccá alakult. Manapság világszerte több száz fajta stand up paddle deszka vásárolható üzletekben és online. A nagy választék miatt nem egyszerű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb modellt megbízható áron.

Az iparág növekedésével és a tömeggyártású egyrétegű, fúziós, illetve gyenge minőségű felfújható deszkák elterjedésével sajnálatunkra egyre több SUP-ossal találkozunk, akik az olcsó és rosszul gyártott termékekkel nem tudják a SUP-ozást igazán élvezni, sőt – talán anélkül, hogy tudnának róla – gyakran nincsenek is biztonságban a vízen.

A Red Paddle Co cég az elmúlt több, mint tíz évet azzal töltötte, hogy csakis a világ legjobb, legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb felfújható SUP deszkáit készítse. Mint a világ egyik legelső felfújható SUP gyártója, a házon belüli tervező csapatával ellenőrzi a gyártási folyamat minden részét, az innovációt és a dizájnt, így bárki a lehető legjobb SUP-os élményhez juthat a világ minden táján.

Ne felejtsd, hogy a SUP felszerelés fogja meghatározni, hogy mennyire szereted majd ezt a sportot űzni, így nem árt, ha vásárlás előtt kipróbálod a deszkát!
A SUP Center Balaton SUP kölcsönzőjében több féle modellt kipróbálhatsz, tesztelhetsz!

Számos oka van, hogy miért magasabb minőségűek a Red Paddle boardok, mint a többi felfújható fajta a piacon. Íme néhány kulcsfontosságú tényező, amiért a Red deszkák megérik az árukat!

A GYÁRTÁS TELJES ELLENŐRZÉSE

A Red Paddle Co az egyetlen felfújható SUP márka a piacon, amely a deszkáit a saját üzemében gyártja. Az átfogó házon belüli innovációs, tervezési, kutatási és tesztelési folyamatok biztosítják, hogy a deszkák, táskák, evezők és pumpák minden szempontból megfeleljenek a páratlan szabványaiknak, mielőtt egyetlen termék is gyártásba kerül. A saját gyártóüzemük és ellátási láncuk irányításával teljes ellenőrzést gyakorolnak, belemerülnek a gyártás minden szakaszába, mielőtt alávetnék az iparág legszigorúbb minőség-ellenőrzési folyamatainak. Ezt a teljes körű megközelítést, gyártási folyamatot nevezik TEC AIR-nek, és ez csak az egyik dolog, amely valóban megkülönbözteti a Red Paddle Co-t a piacon lévő összes többi felfújható SUP-márkától.

A LEGJOBB SZAKEMBEREK

Minden egyes Red SUP gyártása átlagosan 72 órát vesz igénybe.
Az iparág legjobb termékmérnökeivel és szakembereivel együttműködve a tervezőcsapatuk folyamatosan fejleszti és felülvizsgálja a termelést annak biztosítása érdekében, hogy minden a tervek szerint haladjon.

A világ szinte minden felfújható SUP-ját Kínában gyártják, általában egy maroknyi létesítményben, ahol a stand up paddle deszkák mellett számos más felfújható terméket is készítenek, mint például ugráló vár, matrac… stb. Ezzel ellentétben a Red Paddle Co. saját létesítménye tulajdonképpen nem más, mint az Egyesült Királyságban székelő csapatuk telephelye, ahol kizárólag Red Paddle deszkák gyártására összpontosítanak. Folyamatosan építik a legjobb kapcsolatokat, miközben együttműködnek a világ legjobb gyártóival és beszállítóival, és fejlesztik saját szakértelmüket.

Ez a tapasztalat és a szakembereik tudása tükröződik az alacsony, mindössze 0,5 %-os globális garanciális rátájukban is.

A LEGJOBB ANYAG

Ugyan meglepő, de az alacsony és közepes árkategóriájú felfújható SUP-ok túlnyomó része egyrétegű (fúziós néven is ismert) technológiával készült tömegtermék, ami csak minimális, vagy semmilyen minőségi kontrollon nem megy keresztül a gyártás során. Még néhány magasabb árkategóriájú termék készítése is mindössze 8 órát vesz igénybe. A Red Paddle Co soha nem volt elégedett ezeknek a SUP-oknak a teljesítményével, biztonságával, vagy megbízhatóságával, így továbbra is az a fő cél, hogy a legjobb “összetevőket”, technológiákat és anyagokat használják a gyártás során.

Így született meg 2016-ban az MSL, a védjeggyel ellátott szuper erős és rendkívül tartós anyag, ami a Red Paddle Co nevéhez fűződik. Az MSL használatával a deszkák páratlan teljesítményt és merevséget nyújtanak, miközben a gépi laminálás révén csökkent a felhasznált ragasztóanyag mennyisége, így áltagosan 2 kg-mal könnyebbek lettek a kétrétegű deszkákhoz képest, és kiküszöbölték a légveszteséget is.

Ezen kívül a Red Paddle deszkákhoz Henkel ragasztót használnak, a világ vezető ragasztógyártójától, így minden board képes ellenállni a jeges hideg vizeknek és a rendkívüli nyári forróságnak egyaránt. Egy olcsóbb SUP esetében nem lehetünk ebben biztosak, melegebb hőmérséklet hatására a ragasztó felmondhatja a szolgálatot. Megbízhatatlan deszka pedig pusztán pénz kidobás!

MEGBÍZHATÓSÁG ÉS HOSSZÚ ÉLETTARTAM

Több mint 60 országban elérhetők a Red SUP-ok, így tízezrek tesztelték már. Minden Red Paddle Co deszka a cég nevéhez fűződő, az iparágban vezető, legmagasabb minőséget jelentő MSL technológiával készül, nagy sűrűségű, drop-stich anyagból. Miért számít ez? Függetlenül attól, hogy a part közelében használod gyerekekkel fürdőzésre a SUP-ot, vagy egy hosszabb túrára indulsz vele, biztos lehetsz benne, hogy nem hagy cserben! Bizonyítás képpen az alábbi videón egy 22 tonnás markoló hajtott át a deszkán, az eredmény magáért beszél!

LEGJOBB ÉLMÉNYT NYÚJTJA

A felfújható stand up paddle deszkában az a legjobb, hogy egész egyszerűen csak feltekered, felkapod a hátizsákban a hátadra, vagy bedobod a kocsi csomagtartójába, esetleg feladod a repülőn és indulhatsz is a kövekező evezős kalandra. A Red Paddle-ben biztos lehetsz, hogy a vízen és a parton egyaránt a maximumot nyújtja!

A Red Paddle Co all terrain hátizsák rendkívül tartós anyagból és megerősített dupla varrással – a versenyvitorláknál is használt – nylon fonalból készül, így ellenáll a terhelésnek. Ezenkívül magas színvonalú, teljesen integrált kerekei vannak és szuper széles, párnázott vállszíjai is, derékövvel ellátva, így kényelmesen viselheted a hátadon.

A világ első kétcilinderes pumpája (Titan pumpa) is a Red nevéhez fűződik. Ezzel a pumpával akár egy kevésbé erős fizikummal rendelkező egyén is játszi könnyedséggel felpumpálhatja a deszkáját.

5 ÉV GARANCIA

A magas minőségi színvonal miatt a Red Paddle Co az idei évtől a  2020-as SUP-okra a két éves garanciát öt évre hosszabbította meg. Ilyen hosszú garanciát eddig semmelyik másik cég nem nyújt a termékeire.

HOZZÁADOTT EXTRÁK

A Red Paddle ügyfélszolgálata mindig rendelkezésre áll, bármi kérdés, probléma felmerül. Tanácsokat, útmutatást nyújtanak a termékeikkel kapcsolatban. Minden Red tulajdonos tagja lehet a “Clubhouse” közösségnek: osztozhat másokkal a SUP-ozás élményében, hasznos tippeket kaphat a felszerelés használatával, evezési technikákkal, SUP-os helyekkel kapcsolatban, továbbá első körben értesülhet az újdonságokról, speciális ajánlatokhoz, kedvezményekhez juthat.
Az öt éves garancia igénybevételéhez nem kell mást tenni, csak regisztálni a deszkát a széria száma alapján a Red Paddle Co honlapján.

Reméljük ez az útmutató egy kis betekintést nyújtott azoknak, akik SUP vásárláson gondolkodnak! Ha további segítségre van szükséged SUP vásárláshoz, kérjük lépj velünk kapcsolatba! A tihanyi SUP shopban (SUP Center Balaton) áprilistól októberig személyes tanácsokkal tudunk ellátni, valamint különböző modelleket tudsz teszelni helyben a kölcsönzőnkben.

Kérdés, észrevétel esetén ide írhatsz nekünk: info@standuppaddle.hu

Tekintsd meg a termékeinket a webshopban!

Reméljük hamarosan találkozunk a vízen! J

Fotók: Red Paddle Co.