You are currently viewing Hogyan tároljuk télen a felfújható SUP deszkát?

Hogyan tároljuk télen a felfújható SUP deszkát?

Közeleg a SUP-os szezon vége és egyre több SUP tulajdonos fordul hozzánk tanácsért, mi a legjobb módja a SUP deszka téli tárolásának.

A SUP Center Balatonnál tapasztalatunk alapján a hosszú hideg téli hónapok sem tesznek kárt a stand up paddle deszkákban, még ha fűtetlen helyen is tároljuk!

A deszkádat tiszta és száraz állapotban tedd el télire, ha tengeren eveztél, a sós vizet mindenképpen mosd le róla (ezt már közvetelen a használat után illik megtenni)!

Ha felfújható stand up paddle deszkád van, tárolhatod feltekerve a zsákjában, teljesen, vagy csak részben felfújt állapotban.

Amennyiben egész télen elő sem veszed, tehát huzamosabb ideig nem használod, a legjobb lazán feltekerni, vagy – ha elegendő helyed van tárolni – a legjobb megoldás, ha hagyod felpumpálva, de a nyomás nagy részét kiengeded belőle. A deszka tartsa meg a formáját, nagyjából 0,3 – 0,6 bar nyomáson legyen, így kímélheted meg a legjobban!

Mindenképpen fedett helyiségben, száraz helyen tárold, de nem létszükséglet, hogy fűtött hely legyen, a mínuszokat is bírni szokta!

Arra ügyelj, hogy a tároló helyiségben, macska, vagy rágcsáló állat ne forduljon elő, mert kárt tud tenni a deck paden, vagy a deszka anyagában!

Ha a lakásodban tartod felfújt állapotban, légy kreatív! Igazán jól tud mutatni a falnak támasztva monjuk egy lila Red Paddle Co 10’6 Ride Special Editon, vagy egy élénkzöld Red Paddle Co 12’6 Voyager dekorációként, de akár polcként, asztalként is használhatod, ha éppen nem az ágy alá dugod! Milyen jó is nap, mint nap látni és visszagondolni  a nyári SUP-ozós napokra!