You are currently viewing Hogyan szörfözzünk SUP deszkával?

Hogyan szörfözzünk SUP deszkával?

Bár Magyarországon a körülmények közel sem ideálisak a hullámlovagláshoz, azt azonban érdemes tudni, hogy tengerparton SUP deszkával is érdemes próbálkozni a szörfözéssel. Elmondjuk hogyan.

  1. Keresd meg a hullámtörést

Próbáld megtalálni a buborékos részeket (angolban ezt whitewaternek nevezik), ami segít betájolni, hogy hol fog megtörni a hullám.

  1. Tartsd az ideális távolságot a hullámtól

A hullámtöréstől számolva 3-15 méterre várakozni ideális, mert így elég időd lesz, hogy elérd a sebességet, ami a hullám megcsúszásához szükséges. hulám SUP

  1. Figyeld közeledő hullámokat

Mindig légy felkészült, figyeld, a horizontot az érkező hullámokért. A közvetlenül melletted megjelenő sötétebb csíkok érkező hullámot jeleznek.

  1. Mindig merőlegesen érkezz a hullámra

A hullámot akkor a legegyszerűbb elkapni, ha arra merőlegesen evezel. A hullámlovaglás valamivel jobb egyensúly érzéket kíván meg, mint a sima evezés, de néhány próbálkozás után a legtöbben ráéreznek a különbségekre. hulám sup

  1. Tartsd behajlítva a térded

Sokkal stabilabb, és nem utolsó sorban biztonságosabb ha siklás közben minél inkább behajlítod a térdedet, és előre pozicionálod a testsúlyodat. Elsőre ez fárasztóbbnak fog tűnni, de a térdszalagok meg fogják hálálni hosszú távon.

  1. Válts szörf állásba

Míg hagyományosan a SUP deszkán előre fele néző lábakkal állunk, a szörfözéshez elengedhetetlen, hogy elfordítsuk a lábfejeinket nagyjából 45 fokos szögbe, hogy kontrollálni tudjuk a csúszást. SUP hulám Ha mindezeket betartod, nagy valószínűséggel hamar ráérzel a szörfözés ízére SUP deszkával is. De persze ez is, mint minden más sport rengeteg gyakorlást igényel, nem szabad feladni az első néhány sikertelen próbálkozás után. Nem szabad elfelejteni, hogy a tévében és az interneten látott menő ugrásokat bemutató szörfös fiúk és lányok az életük egy meghatározó százalékát töltötték már a vízen, azért megy nekik ilyen jól.