You are currently viewing Pumpálni könnyedén és hatásosan RED Titan-nal

Pumpálni könnyedén és hatásosan RED Titan-nal

Számos praktikus előnyük van a felfújható SUP deszkáknak – például a könnyen szállíthatóak és strapabíróak – de a pumpálással járó fáradozás sokakat elijesztett eddig. A RED 2015-ös új pumpájával viszont már ez is sokkal egyszerűbbé vált. A fő probléma eddig az volt, hogy kicsi pumpával ugyan könnyű volt felfújni a deszkát, de viszonylag hosszú ideig tartott, nagyobbal viszont 1 bar nyomás felett már elég nagy erőt kellett kifejteni. A RED által most kifejlesztett és levédett, Titan Pump névre keresztelt rendszer egyesítette a nagyobb és a kisebb átmérőjű pumpa előnyeit.

Ahogyan az a videón is jó látszik, a kezdeti szakaszban mindkét hengert egyszerre használva pillanatok alatt rengeteg levegő juttathatunk a deszkába, majd amikor már túl nehézzé válna a folyamat a dugó eltávolításával eggyel folytathatjuk a pumpálást, és kisebb erő kifejtésével elérhetjük a megfelelő nyomást. További előnye, hogy úgy módosították a kialakítását, hogy könnyebb legyen mindkét lábbal megtámasztani, valamint mivel szélesebb lett a fogantyú kisebb erőfeszítésel pumpálhatunk több levegőt a deszkákba.

A másik videón két hasznos pumpálási technika látható. Igazából mindkét módszerrel végig lehet vinni a folyamatot, de talán valóban gyorsabb eleinte karból, majd a vége fel az egész felsőtest tömegét használva nyújtott kézzel és lábunk hajlításával pumpálni. RED Titan Pump A legkényelmesebb megoldás persze a nálunk is kapható adapter, amelyet a szelepre csatlakoztatva bármilyen autó akkumulátorára köthető kompresszorral, vagy akár benzinkutakon található pumpával is pillanatok alatt felfújathatjuk a RED deszkákat. A RED Titan pumpa az üzletünkben külön is megvásárolható.