You are currently viewing MSL 800 – A legújabb SUP technológia

MSL 800 – A legújabb SUP technológia

2024 egyik újdonsága a Red Paddle Co-nál a szabadalmaztatott  MSL 800 anyag, illetve technológia.

Szuperkönnyű merevség – közel 2 kg-mal könnyebb SUP deszka

MSL 800 az új úttörő anyag neve, amiből 2024-től a Red Paddle Co egyes modelljei készülnek.
Ha két szóval kéne jellemezni, akkor ’szuperkönnyű merevség’ a legmegfelelőbb kifejezés.

A Red Paddle Co által szabadalmaztatott MSL® anyagból készül 2016 óta valamennyi felfújható RED  SUP deszka. Ez az anyag, illetve az ebből készült stand up paddle boardok piacvezetők az iparágban, ami a minőséget és tartósságot illeti.

Az MSL technológiáról már írtunk korábban részletesen. A cikkben arra is kitértünk, mi a különbség az egyrétegű, a kétrétegű és az MSL eljárással készült felfújható SUP-ok között.

Röviden összefoglalva, a Red saját technológiája, az MSL, sziklaszilárd merevséget nyújt a SUP-oknak. Megerősített külső burkolat egy kifinomult laminált PVC-vel, amit gépi eljárással illesztenek a cseppöltésű (drop stich) maghoz. Ezáltal súlyt takarítanak meg és ragasztóra sincs szükség. A végeredmény esztétikailag szép, valamint tartós, hosszú élettartamú deszka.

Az új anyag neve arra utal, hogy a „standard” MSL-nél 800 g/m2-rel könnyebb. Ez például egy 14’0 láb (427 cm) hosszú deszka esetében közel 2 kg-ot jelent. Az élvonalbeli dupla drop-stich anyaggal viszont nemcsak könnyebbé, de feltűnően merevebbé is váltak a felfújható Red SUP-ok, mint valaha.

2024-ben az új Sport+ termékcsalád: a  Red Paddle 12’6 Sport+ MSL 800 és Red Paddle 14’0 Sport+ MSL 800, valamint a megújult Elite (12’6 x 25” és 14’0 x 26”) verseny paddle boardok készülnek az MSL® 800 eljárással.

A szuperfinom szövés és az újrakonfigurált dupla cseppöltés növeli a merevséget, csökkenti a súlyt és villám teljesítményt, nagy sebességet eredményez.

Az MSL 800-zal készült Red SUP-okat sokkal könnyebb összecsomagolni. A nagy felbontású szövetnek köszönhetően kisebbre lehet feltekerni és a szettet könnyebb cipelni, mivel kisebb a súlya.

Látogass el hozzánk Tihanyba, várunk a SUP Center Balaton kölcsönzőjében, vagy tekintsd meg a webshopunk kínálatát!