You are currently viewing RED Dragon – szabadjára engedjük a sárkányt

RED Dragon – szabadjára engedjük a sárkányt

2017 egész biztosan a sárkány éve lesz és most nem a kínai horoszkópról van szó, vagy a ’85-ös Mickey Rourke-os akciófilmről. A 22 láb hosszú (közel 7 méter) és 34 incs (86 cm) széles, négyszemélyes felfújható SUP deszkával egyedülállót alkotott a Red Paddle Co.  A RED Dragon névre keresztelt stand up paddle deszkát elsősorban a versenyzés egy új formájára és a csapat szellem összekovácsolására tervezték.

red_dragon_3

Ez a modell, csakúgy mint a többi, a RED szabadalmával, az MSL technológiával készül, ami miatt top minőségű, könnyű, rendkívül merev és ráadásul könnyű összecsomagolni. Amatőr stand up paddle-esek a világ minden tájáról részt vehetnek az alakuló verseny sorozatban. Regionális versenyeken (nálunk májustól a SUP Centerben) négyfős csapatok mérhetik össze ügyességüket, a leggyorsabbak pedig kijuthatnak az első Dragon Világbajnokságra is (Dragon World Championship). Ez utóbbi előreláthatóan 2017 novemberében kerül megrendezésre, lefolyásával kapcsolatos további információval a blog írásának időpontjában még nem rendelkezünk. red_dragon_1

A versenysorozat a napokban máris elkezdődött, első helyszíne nem máshol, mint a sárkányhajózás szülőhazájában, Hong Kongban (Deep Water Bay, Victoria Recreational Club) volt. Tizenhárom négyfős csapat állt a rajthoz, a pályát 300 méter hosszúra jelölték ki, ahol 180 fokos bója kerüléssel négy kört kellett teljesíteni. A szabály csupán az volt, hogy  minden csapatban legalább egy női résztvevőnek kellett lennie és minden csapattagnak állva kellett startolnia és a célba érkeznie. Az első helyen a Think Kayak profi surfski evezősei végeztek, második helyen  a helyi amatőr csapat a Blue Sky, tőlük alig lemaradva pedig a szintén amatőr HKSUPBA ért célba.

red_dragon_2

Májustól a versenysorozat a SUP Centerben is megkezdődik. Két RED Dragon deszkát bocsátunk a rendelkezésetekre. Bárki jelentkezhet a megmérettetésre. Ha nem sikerül négyfős csapatot összeállítani, mi segítünk  ebben is! Cégek, baráti társaságok, családok jelentkezését egyaránt várjuk! Ideje szabadjára engedni a sárkányt!