You are currently viewing Red ATB átalakítható kerekes hátizsák

Red ATB átalakítható kerekes hátizsák

Red ATB átalakítható kerekes hátizsák  – bemutatjuk a legnépszerűbb felfújható SUP hátizsák teljes újratervezését 2022-re!

Kíváncsiak lettünk, mit lehet még kihozni az amúgy is tökéletes Red hátizsákból, amit eddig is a piac legjobb SUP táskájának véltünk. 2022-ben ugyanis teljesen újratevezték a hátizsákot és a legtöbb Red Paddle Co SUP deszkának ez az új ATB (all terrain backpack) transzformer, azaz átalakítható hátizsák a tartozéka.

A 2022-es Red ATB átalakítható kerekes hátizsák háromféleképpen használható: a gurulós mód; hátizsák változat;  hevederes használat.

Először is, mielőtt rátérnék az átalakíthatóság funkcióra, rögtön megemlíteném azt az elsőként szembetűnő változást, hogy a táska kerekeit áttették a az elülső oldalára.  Ez kimondottan praktikus megoldás, ha görgetjük a hátizsákot, ugyanis ebben az esetben nem érnek talajt a derék- és vállpántok, így nem koszolódnak, illetve akadnak el. Amúgy gondoltak arra is, ha éppen nem használjuk hátizsákként a táskát, minthogy a pántok egyszerűen elpakolhatók a zsák erre kialakított rejtett zugába. A hátizsák terepkerekei 2022-re nagyobbak és erősebbek lettek, így bármilyen durva terepre alkalmasak.

A külső is változott, az új formatervezés tükrözi a legújabb Red SUP deszkák dizájnját.

A fő újdonság azonban az átalakíthatósági funkció, ami teljesen egyedi, üdvözítő innováció!

Úgy ítéljük meg, hogy a táska nélküli hordrendszer, azaz a hevederes használat,  a praktikusság szempontjából olyan problémákat küszöböl ki, amikkel bizonyára minden felfújható stand up paddle deszka tulajdonos szembesült már! Legalábbis velünk többször előfordult, hogy SUP-ozáshoz  készültünk a vízparton, de nem tudtunk mit kezdeni a hátizsákunkkal (és pumpával), mert azt nem akartuk se parton hagyni, se magunkkal vinni – hiszen sok helyet foglal a deszkán és vizes is lehet!  Na, hát ilyenkor jól jön igazán ez a váz nélküli hordrendszer!

Hogy kell elképzelni mindezt? A hátizsákot úgy készítették, hogy az átalakítható eleme, tehát a vázrendszere (kényelmes háttámasza a hevederekkel), egész egyszerűen tépőzárral leválasztható a zsákról és könnyű hordhevederként használható. A gyakorlatban, a hátizsák külső összehúzó (kompressziós) pántjaival rögzítjük a Titan-pumpa II-vel összetekert SUP deszkát és a 3-részes evezőnket (ennek külön terveztek rekeszeket) a leválasztott vázrendszerre és a hátunkra vehetjük. A vázrendszer antropometrikus kialakítása teljes mértékben testreszabható a magasságunkhoz, így biztosak lehetünk benne, hogy terhelés alatt is maximálisan megkíméli a testünket: állítható, széles váll- és derékpántokkal, valamint ergonómikus háttámasszal rendelkezik. Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságok egy hátizsákban, hiszen elengedhetetlen, hogy maximálisan kényelmes legyen a felszerelés cipelése!

A 2022-es Red ATB átalakítható hátizsák minden négyzetcentimétere és részlete a legmagasabb minőséget képviseli.

Laikusként is érzékelhető az anyag tapintásával, hogy az milyen strapabíró. Az is szembetűnő, hogy sokkal jobban  tartja a formáját, jobban kipárnázták a korábbi kiadáshoz képest, így könnyebb belepakolni is. A zárható erős cipzárakat gumi húzófülekkel látták el. A hátizsákra terveztek egy nagy külső, cipzározható zsebet is, amibe minden szükséges cuccnak van hely.

A hátizsák belsejében korábban is helyet kapott a 3-részes SUP evező, most a lapát fejét egy belső zsebbe is be tudjuk csúsztatni, ami megvédi esetleges karcolásoktól. Az evező nyeleit tépőzárral tudjuk rögzíteni a zsákban. A pumpával összecsomagolt deszka szintén rögzíthető a belsejében, így az nem tud elmozdulni a szállítás során.

A narancsszínű külső pántokkal a táskát összehúzhatod olyan méretűre, mint annak a tartalma, ha a praktikusság azt diktálja. Nem utolsó sorban, a belső anyag vízállósága minimalizálja a behatoló nedvességet.

A 2022-es Red Paddle Co SUP modellekhez egy újratevezett, minden igényt kielégítő, többfunkciós hátizsákot kapsz, ami csakúgy mint a Red felfújható stand up paddle deszkák, a legmagasabb minőséget képviselik. Tekintsd meg a SUP Center Balaton tihanyi üzletében és webshopjában kapható SUP deszkákat is!