You are currently viewing Szigetköz SUP túra – SUP túrák Magyarországon

Szigetköz SUP túra – SUP túrák Magyarországon

Szigetköz SUP túra. Lehet azon vitatkozni, hogy melyik Magyarország legszebb vízitúra helyszíne, de ha azt kérdeznénk, hogy melyik a legváltozatosabb, akkor valószínűleg sokan rávágnánk, hogy a Szigetköz. Van itt széles, visszaduzzasztott ág, ami remek lehetőség a kezdőknek, de találunk gyorsfolyású keskeny mellékágakat is, ahol folyamatosan kell manőverezni a SUP-pal. Van olyan ág, ami már messziről látszik, de vannak olyan eldugott ágak, amiket akkor sem biztos, hogy észrevesz az, aki először jár arra, amikor már közvetlenül mellette evez.

A Szigetközt nyolc nagy ágrendszerre osztjuk, de ezek egy hatalmas, összefüggő vízi labirintust alkotnak, egy nap alatt lehet akár több mellékágrendszerben is túrázni. Remek helyszíneket találunk hétvégi vagy akár hosszabb túrákra is.

A Szigetköz egy szinte érintetlen vadvilág, ahol minden kanyar meglepetést tartogat.

FONTOS tudnivalók a Szigetközben való SUP-ozásról:

A Szigetköz engedélyköteles vízitúra terület, bizonyos ágai egész évben tiltás alá esnek, más ágak időszakos korlátozás alatt állnak. Szervezett túrát csak természetvédelmi engedély birtokában lehet megtartani.

A Szigetközben rengeteg műtárgy (híd, ágvégzárás, hallépcső, stb.) található, amelyek közül sok kimondottan veszélyes, ezek megközelítése fokozott körültekintést igényel! Sok helyen kell átemelni.

Egyénileg csak annak javasolható egy szigetközi túra, aki egyrészt magabiztosan tud SUP-ozni gyors sodrású vízen is, másrészt nagyon jól ismeri a Szigetközt.

Ha szeretnél eljönni egy SUP-túrára a Szigetközbe, ahol teljes biztonságban kipróbálhatod, hogy milyen érzés egy igazi vízitúra, akkor jelentkezz a River.SUP nyári túráink egyikére! A túrákra különböző méretű és fajtájú Red Paddle Co SUP deszkákat biztosítanak, amivel kellemes az élmény a vízen és biztonságos az evezés.

A 2022-es Szigetköz SUP túra kínálatot a River.SUP Facebook oldalán találod.

Cikolai ágrendszer június 11-12.

Bodaki ágrendszer, június 18-19.

A cikk szerzője és fotók tulajdonosa: Tőke János túravezető