SUP bérlés, oktatás, túra, vásárlás, kölcsönző, webshop

A SUP Center Balaton a Tihanyi-félszigeten található, egész pontosan a Club Tihany Üdülőfaluban.
Cégünk, a Sail and Surf Kft., a Balaton legrégebbi szörf és vitorlás iskoláját működteti 1988 óta.
A Balaton első “stand up paddle-centerével” 2011-ben bővítettük vízisport bázisunkat.
A SUP Center Balaton speciális stand up paddle központ az országban: számos különféle felszerelés között lehet válogatni és vásárlás előtt akár ki is próbálni őket.
A kölcsönözni, vagy megvásárolni kívánt SUP deszkák és evezők kiválasztásában szakszerű tanácsainkkal segítjük. Az év 12 hónapját a vízen töltjük, lehetőségünk van különböző fajtájú és típusú felszereléseket kipróbálni, a korábbi modelleket az újakkal összehasonlítani. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a piac változásait, naprakészek vagyunk.
Stand up paddle termékeink a honlapunkon megtekinthetőek, a webshopban megvásárolhatóak a Centerünkben pedig tesztelhetőek.

Szívesen és örömmel várunk minden stand up paddle-ezni vágyót: a már rutinosakat, akik tapasztalat cserére jönnénk, de azokat is, akik csak egyszerűen el szeretnének igazodni az eszközök között és ki szeretnék próbálni az álló evezést.

A megközelítés, helyszín, nyitvatartással kapcsolatos információk a kapcsolat menüben találhatók.
Tekintse meg a webshop kínálatát!

SUP felszerelések bérlése

Kölcsönzőnkben különböző fajtájú felszerelések bérelhetők májustól októberig, minden nap 9.00 és 18.00 óra között. Az ‚all round‘ deszkák bérleti díja óránként 3.600.- Ft (Áfával). Előzetesen bejelentkezni, felszerelést foglalni nem szükséges. A vízisport épület előtt ingyenes parkolást biztosítunk. A kölcsönzéshez személyi igazolványt kérünk hozni.

SUP felszerelések vásárlása

Centerünkben különböző új és használt felszereléseket kínálunk eladásra. A deszkák, evezők és tartozékok kínálata a shop menüben találhatók. A SUP termékek a webshopban, vagy a helyszínen vásárolhatók meg.

SUP oktatás

Az állva evezést bárki gyorsan megtanulhatja, mi segítünk az alapok elsajátításában, továbbá haladó technikákat is tanítunk. Választható rövid bevezető oktatás, rendszeresen induló csoportos SUP oktatás program, vagy privát óra. Utóbbihoz időpont egyeztetés szükséges.

SUP túrák, kirándulások

A SUP Center Balaton strandjától indulva az időjárástól függően rendszeresen indítunk vezetett túrákat a páratlan szépségű Tihanyi-félszigeten. Az állva evezős kirándulásokra kezdők jelentkezését is várjuk, a program előtt azonban egy óra oktatással egybekötött SUP bérlést, illetve gyakorlást javasolunk!

Csapatépítő programok, rendezvények

Csoportoknak, egyéni igények alapján, csapatépítő programok lebonyolítását vállaljuk centerünkben: vezetett túra, oktatás, regatta. Több mint negyven darab felszerelés, továbbá két négyszemélyes Red Dragon és egy tízfős Red XL board áll rendelkezésre. Az általunk szevezett stand up paddle versenyekről, rendezvényekről itt tájékozódhat.

SUP jóga órák

SUP jóga foglalkozásokat hétköznap és hétvégén is tartunk. A felfújható Red Paddle deszkákon, akárcsak egy vízen lebegő jógaszőnyegen, a gyakorlatok kényelmesen kivitelezhetők. Kezdő és gyakorlott jógázók jelenkezését is várjuk. Előzetes regisztráció szükséges.

Kinek való a stand up paddle?

Mindenkinek, aki kedvet érez hozzá! Ez az élénkítő és relaxáló sport minden korosztálynak ajánlott, tudásszinttől, fizikai állapottól és képességtől függetlenül. Bárki pillanatok alatt sikerélményre tehet szert, hiszen nagyon könnyen elsajátíthatók az állva evezés alapjai. Nem nehezebb, mint mondjuk a biciklizés, vagy túrázás. Az, hogy milyen “terepen” végezzük és milyen intenzitással, csak rajtunk múlik. Evezve is lehet “sétálni”, “kocogni”, vagy “sprintelni”; kirándulni, teljesítmény túrázni, vagy csak a fejünket kiszellőztetni.

Ez a sportág nagyban hozzájárul az egyensúlyérzék, az állóképesség, a teherbírás fejlesztéséhez, továbbá erősíti a mély izomzatot. Mivel ötvözi a kardió-, az egyensúly- és az erősítő elemeket, folyamatosan fitten tart. Arról nem is beszélve, hogy a természet közelsége és a testmozgás segít a stressz levezetésében, a kikapcsolódásban, a testi-lelki harmónia megteremtésében is. Sokan úgy emlegetik a stand up paddle-t, hogy “jóga a vízen”.

Szörf oktatás

Stand up paddle evezésen kívül a szörfözés és vitorlázás szintén élményt nyújt a vízen. Ha sikerült állva maradni a stand up paddle deszkán, akkor menni fog a windsurf deszkán is!
A Sail and Surf üzemeltet egy szörf és vitorlás iskolát is ugyanitt Tihanyban, ahol intenzív magán oktatás vagy csoportos kurzus foglalkozásokon sajátíthatók el az alapok. Tapasztalt windsurf oktatóinknak és a könnyű tanuló surf felszereléseinknek köszönhetően a tanfolyamokon garantált rövid időn belül a sikerélmény. Bővebb információ a szörf oktatás honlapunkon található.

legújabb termékek

A legújabb történetek

Fokozd a SUP-ozás élményét túra SUP-pal!

Evezz távolabbi vízekre a felfújható touring paddle boardokkal! Haladó SUP-osok, akik már némi magabiztosságra, tapasztalatra, gyakorlatra tettek szert stand up paddle deszkán, gyakran fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy “Mi legyen a következő lépés?”, ha nagyobb kalandokra vágynak. A válasz: verseny vagy túra SUP. Arról már írtunk, hogy az all round Red Paddle Co ‘Ride’ […]

A világ legnépszerűbb felfújható SUP deszkája

A világ No 1. felfújható SUP deszkája kezdőknek és haladóknak: Red Paddle Co 10’6 Ride MSL Sokan tanácstalanul fognak hozzá az első SUP vásárláshoz. A SUP iparág növekedésével egyre telítődik a piac középszerű stand up paddle deszkákkal, így valóban könnyű mellényúlni és kifogni egy olyan modellt, ami aztán elégedetlenséget, csalódást és felesleges pénzkidobást eredményez. Nem […]

Miért kerülnek többe a legjobb minőségű felfújható SUP-ok?

Az elmúlt évtizedben megtapasztalhattuk, hogy a felfújható SUP ipar rendkívül versenyképes piaccá alakult. Manapság világszerte több száz fajta stand up paddle deszka vásárolható üzletekben és online. A nagy választék miatt nem egyszerű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb modellt megbízható áron. Az iparág növekedésével és a tömeggyártású egyrétegű, fúziós, illetve gyenge minőségű felfújható deszkák elterjedésével sajnálatunkra egyre […]